Kolarov: Poštujemo Kostariku, ali smo uvereni u svoj kvalitet (VIDEO)

– “Koji god rezultat da bude, ishod duela sa Švajcarskom će biti krucijalan”, rekao je Kolarov.

Kapiten reprezencije Aleksandar Kolarov duel sa Kostarikancima označio je kao najvažniji u poslednjih nekoliko godina.

“Imamo veliko poštovanje za Kostariku, to je ekipa koja je igrala četvrtfinale na prošlom Svetskom prvenstvu. Očekujem mnogo tešku utakmicu, ali smo uvereni u svoj kvalitet”, rekao je Kolarov novinarima u Rusiji.

Kostarika nije beležila dobre rezultate tokom priprema, a Kolarov je naveo da to ne sme da zavara.

“Mislio sam da će Maroko da dobije Iran na osnovu pripremnih utakmica, ali… Prijateljske utakmice su bili dobri testovi, ali nisu pravi pokazatelj šta će se dešavati na Svetskom prvenstvu. Sigurno će to biti druga Kostarika i očekujemo najteži mogući meč”.

Kapiten je naveo da bi bio srećan ako bi bio strelac protiv Kostarike, ali da je važnije da Srbija pobedi, ko god da se upiše u strelce.

“Bilo ko da ga da, samo da pobedimo. Mnogo je bitniji timski duh od ličnih zadovoljstava. Ako budemo pravi kao ljudi, a tako je bilo do sada, napravićemo nešto. Ako budemo korektni i pošteni jedni prema drugima”, naveo je Kolarov.

On je naveo da je premijerni duel na Mundijalu važan i za naredne koje slede, protiv Švajcarske i Brazila.

“Utakmica sa Kostarikom će da pokaže koliko će nam biti bitne naredne sa Švajcarskom i Brazilom. Koji god rezultat da bude, ishod duela sa Švajcarskom će biti krucijalan”, rekao je Kolarov.

Kapiten zna da Srbija u svom timu ima igrače koji dobro znaju da se nose na utakmicama na velikim takmičenjima, ali i mlađe, neiskusne.

“To može, ali ne mora da bude problem. Ne pripremaju utakmicu poput mene ili drugug iskusnog igrača. Teren je velika istina koja će, nadam se, biti na našoj strani. Igrači koji budu izašli na teren zaslužuju ovako veliko takmičenje, svojim kvalitetom, ličnošću i ponašanjem”.

Kapitensku traku preuzeo je nedavno od Branislava Ivanovića i to ne vidi kao otežavajuću okolnost.

“Traka mi daje elan da dam najviše od svih, da budem primer. Igračima ću preneti poruku da mentalno budu rasterećeni jer je ovo šansa da predstavljamo svoju državu. Nek uživaju u fudbalu, ovo je takmičenje na koje smo zasluženo došli i napravili uspeh, ali se nećemo zadovoljiti samim dolaskom”, rekao je Kolarov.

On je naveo da se nada da će Ivanović igrati toliko utakmica za nacionalni tim da niko ne može da ga stigne po tome.

“Bane je igrač koji je mnogo doneo reprezentaciji i nadam se da će postaviti taj rekord koji niko neće moći da prestigne. On je lider ove reprezentacije već desetak godina“, rekao je Kolarov o Ivanoviću, koji će ako bude igrao protiv Kostarike, postati igrač sa 104. nastupa, najviše u reprezentaciji Srbije.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!