Karadžić: Podrška Siniši!

Predsednik FSS Tomislav Karadžić izjavio da aktuelni selektor uživa puno poverenje Saveza i da ima podršku u ideji podmlađivanja tima. “Svi ste podržali Mihajlovića, sada budite strpljivi. Boljih igrača od ovih nemamo. Cilj je EP u Francuskoj”, poruka je Karadžića.

Srpska fudbalska javnost je (ponovo) razočarana u A reprezentaciju, razičarana je u selektora Sinišu Mihajlovića. Dva vezana neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal (Belgija 0:3, Makedonija 0:1), gurnula su Srbiju u gotovo bezizlaznu situaciju.

Brazil je daleko, a srpska javnost traži odgovornost. Pre svih, Siniše Mihajlovića. Ipak, od nekakvih radikalnih promena, odnosno smenjivanja Mihajlovića neće biti ništa.

Tomislav Karadžić je posredstvom sajta FSS poručio da Mihajlović uživa poverenje srpske kuće fudbala.

– “Fudbalski savez Srbije i ja lično pružamo punu podršku selektoru Mihajloviću na izabranom putu podmlađivanja igračkog kadra. Tako je bilo, tako je sada, tako će i da bude”, poručio je Karadžić.

Predsednik FSS je naglasio da je podmlađivanje ekipe prioritet, kao i odlazak na EP u Francusku 2016. godine, a ne plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

– “Na Izbornoj sednici Skupštine FSS, održanoj 12. jula ove godine, poslali smo jasnu i realnu poruku javnosti, samim tim svim našim navijačima, a ona je: primarni cilj u radu A reprezentacije je podmlađivanje igračkog kadra, plasman na SP 2014. nije prioritetna obaveza, niti moranje, već je u fokusu odlazak na Prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj. To je redosled poteza, jasan, objašnjen i prihvaćen od strane najvišeg organa FSS”, rekao je Karadžić.

Kada je imenovan za selektora Srbije Siniša Mihajlović je izjavio da će će otići sa mesta selektora ako ne izbori plasman na Mundijal.

– “Ubeđen sam da će tako biti, da ću ostvariti uspeh, jer da nisam ne bih ovo ni prihvatio. Nisam ovde zbog para, odnosno nisam ovde samo zbog para. Ovde sam zato što mi je ovo čast i zadovoljstvo”, rekao je tada Mihajlović.

Karadžić danas podseća da je apelovao na strpljenje nacije i da se “seća da je odjek u javnosti tada bio takav da je podržana ideja” o podmlađivanju ekipe.

– “Zbog toga mi jedan strašan udar i pritisak koji se vrši na nas nije u potpunosti jasan, niti hoću da prihvatim nove predloge. Prilikom imenovanja Siniše Mihajlovića postigli smo konsenzus – njegov izbor su podržali proslavljeni igrači, klubovi, brojne fudbalske strukture i sportski radnici, kao i mnoge, mnoge (novinske) redakcije, od kojih danas neke otvoreno traže njegovu smenu. Sada svakako, i to sa puno razloga, treba podržati Sinišu Mihajlovića. On je na dobrom putu i mi boljih igrača od ovih nemamo”, rekao je Karadžić.

On je ponovo pozvao na strpljenje.

– “Strpljenje je neophodno u ispunjenju vizije i svaki nacionalni tim koji krene tim putem ima istovetne probleme. Recimo, naši skorašnji protivnici Belgijanci više od decenije nisu učestvovali ni na jednoj završnici velikih takmičenja, ali su u međuvremenu formirali veoma jaku ekipu. Mi činimo isto, neophodno nam je vreme. Uostalom, kao ozbiljni ljudi i fudbalski rukovodioci, ne menjamo mišljenje svakog meseca”, odgovorio je Karadžić na sve glasnije zahteve fudbalske javnosti o smenjivanju Mihajlovića.

Prvi čovek srpskog fudbala je istakao da poslednji porazi u kvalifikacijama, svakako ne prijaju i najavio je analizu rezultata i igara A tima na prvoj narednoj sednici Izvršnog odbora FSS, na osnovu izveštaja stručnog štaba seniorske selekcije.

Karadžić je istakao i da je FSS ozbiljna organizacija koja je postavila temelje rada za naredni četvorogodišnji period.

– “Poslednji događaji, bili oni ružni sa aspekta ponašanja ili ostvarenih rezultata, ne smeju i neće nas zaustaviti na putu ispunjavanja osnovnih ciljeva. Jačaćemo infrastrukturu, obezbedićemo bolje uslove za odvijanje domaćih takmičenja, stvaraćemo nove kadrove, vodićemo računa o svim nacionalnim selekcijama, razvijaćemo sve strukture Saveza”, kaže Tomislav Karadžić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!