Savo Milošević direktor svih reprezentativnih selekcija

Rekorder po broju nastupa za nacionalni tim Savo Milošević imenovan za direktora reprezentativnih selekcija FSS.

Nekadašnji fudbaler Partizana Savo Milošević, rekorder po broju nastupa za nacionalni tim (102 utakmice), vraća se u srpski fudbal!

Na sajtu FSS objavljeno je da je predsednik Saveza Tomislav Karadžić danas dogovorio sa Miloševićem da prihvati novu funkciju – direktora svih reprezentativnih selekcija u FSS.

– “Izuzetno sam srećan i zadovoljan dogovorom koji je proistekao iz otvorenog razgovora sa predsednikom Karadžićem. Trudiću se, kao što sam to činio i na terenu, da uvek budem maksimalno na usluzi reprezentaciji. I kao direktor, biću iskreno i do kraja posvećen svim selekcijama u FSS. Ne plašim se velikog posla, čak se radujem brojnim izazovima koji će uvek imati jedan, univerzalni cilj – napredak srpskog fudbala”, rekao je Milošević za sajt FSS.

Milošević je nedavno izabran u Izvršni odbor FSS.

Posle aktivne igračke karijere, Milošević je probao da uđe u srpski fudbal kao funkcioner. Bio je kandidat za predsednika Partizana decembra 2009. godine, ali nije dobio poverenje Skupštine crno-belih. Pobedio ga je aktuelni čelnik Partizana Dragan Đurić.

Milošević je često kritički govorio o stanju u srpskom fudbalu. Zanimljivo, pre dve godine FSS je objavio saopštenje u kojem je optužio Radomira Antića, ali i Savu Miloševića da stoje iza navijačkog udruženja “Orlovi” sa ciljem rušenja rukovodstva FSS.

Bivši proslavljeni fudbaler na to je odgovorio izjavom da je “rukovodeće ljude našeg Saveza u poslednje vreme uhvatila žestoka paranoja”.

– “Ne mogu ništa drugo da kažem, osim da je saopštenje FSS sramno! Izgleda da sam dežurni krivac za sve što se u Srbiji događa”, rekao je tada “prozvani” Milošević, da bi u izjavi “Sportskom žurnalu” pojačao stav: “Ako čelnici FSS hoće rat – dobiće ga”.

Međutim, očigledno je da su ti nesporazumi sada izglađeni i Savo će raditi u srpskom fudbalu sa značajne funkcije.

Zanimljivo, na sajtu FSS, u rubrici “Klub slavnih”, nema imena Save Miloševića, koji je, uz Dejana Stanbkovića, sa 102 odigrane utakmice, rekorder po broju nastupa za državni tim. U toj rubrici stoji sada samo ime Dejana Stankovića.

Inače, funkcija direktora svih reprezentativnih selekcija nije postojala neko vreme. Poslednji koji je bio na tom poslu je Dragan Džajić u vreme kad je predsednik FSS bio Zvezdan Terzić. Međutim, Džajić je tu funkciju obavljao samo četiri dana, nakon što je usledilo njegovo hapšenje, a potom i optužbe da je učestvovao u malverzacijama sa ugovorima nekoliko bivših fudbalera Crvene zvezde dok je bio čelnik tog kluba.

Nova funkcija Save Miloševića znači da će on biti nadređen i selektorima svih selekcija, kao i sadašnjem direktoru mlađih selekcija Mitru Mrkeli.

Pre nešto manje od godinu dana postavljen je u stručni štab reprezentacije Crne Gore kao savetnik selektora Branka Brnovića.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!