Kalkulatori upaljeni, Srbija može dalje i bez pobede

Gana preuzela vođstvo u grupi, Srbija može dalje i bez pobede. Svaki poraz naše selekcije u duelu sa Australijom značio bi i kraj takmičenja za “orlove”.

U slučaju remija između Nemačke i Gane i pobede Srbije nad Australijom, “orlovi” bi u osminu finala išli sa prvog mesta pošto bi imali šest bodova, Gana pet, a Nemačka četiri. Ukoliko Nemačka pobedi Ganu, Srbija može da bude prva u grupi samo u slučaju ubedljive pobede nad Australijom od 4:0, koliki je bio i rezultat na susretu Nemačka – Australija.

Reprezentaciji Srbije za plasman u drugi krug dovoljan je remi nad Australijom samo u slučaju da Gana savlada Nemačku. U tom slučaju “crne zvezde” bi bile prve sa sedam bodova, dok bi Srbija bila druga sa četiri boda.

Čak i u slučaju pobede Nemačke nad Ganom, Srbija bi u drugi krug mogla uz pobedu Nemaca sa više od dva gola razlike ili sopstveni remi sa više od dva postignuta gola (2:2, 3:3 itd.), s obzirom da bi u tom slučaju “orlovi” imali isti broj bodova kao i Gana (četiri), ali bi mogli da zbog većeg broja postignutih pogodaka prođu u drugi krug.

Remijem protiv Australije koja je igrala sa 10 igrača (1:1) Gana je propustila priliku da praktično obezbedi plasman u drugi krug takmičenja. Posle nerešenog ishoda ovog susreta Gana je na čelu tabele grupe D sa četiri boda, praćena Nemačkom sa tri boda (gol razlika +3) i Srbijom sa takođe tri boda (gol razlika 0).

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!