Mundijal diže cenu Vladimiru Stojkoviću

Fudbalski menadžeri tvrde da Svetsko prvenstvo ne može mnogo da utiče na vrednost „orlova” na tržištu, sem u slučaju golmana Vladimira Stojkovića. Njemu je ovo biti ili ne biti, tvrdi Zoran Stojadinović

Srpskim fudbalerima cena neće značajnije pasti ili porasti, bez obzira na učinak na Mundijalu!

Menadžeri Zoran Stojadinović i Milan Ćalasan smatraju da je većina Antićevih izabranika već dokazana na međunarodnoj sceni i da rezultat „orlova” na Mundijalu neće biti presudan za njihove karijere!

Ipak, prema Stojadinovićevom mišljenju, postoji jedan igrač među „orlovima” kome od učinka na Mundijalu umnogome zavisi nastavak karijere. U pitanju je golman Vladimir Stojković.

– Njemu je ovo Svetsko prvenstvo zaista biti ili ne biti. Bio je u nekoliko zemalja, znamo kako je prošao. Sad u Južnoj Africi mu je poslednja prilika da se pokaže. Odbranio je penal protiv Nemačke, daj bože da odbrani još nešto. Mislim da je njemu glavni problem koncentracija. Ja sam ga odveo u Hetafe i posle tri utakmice svi su bili oduševljeni. Onda je napravio neke katastrofalne greške koje ne mogu da se objasne nedostatkom kvaliteta, već samo nedostatkom koncentracije – kaže Stojadinović.

Stojadinović ističe da vrednost ostalih srpskih fudbalera može značajnije da skoči samo u slučaju ogromnog uspeha u Južnoj Africi. On, ipak, priznaje da je moguće da pojedini klubovi odustanu od dovođenja naših igrača u slučaju slabih partija poput one protiv Gane.

– Sve su to ozbiljni igrači koji već nastupaju za velike evropske klubove. Recimo, Vidić vredi između 25 i 30 miliona evra i čak i ukoliko osvojimo Svetsko prvenstvo, on neće koštati 70 miliona – objašnjava Stojadinović.

Većina naših fudbalera već je situirana, a izuzetak su Krasić i Kolarov, kojima predstoje verovatni transferi karijere. Stojadinović veruje da će oni završiti u velikim klubovima.

– Niti će Kolarovu cena sa 15 pasti na pet miliona evra, niti će sa 15 otići na 30. Moguće je da neki klub odustane od njegovog dovođenja, ali njegova cena se neće menjati i mislim da za njega nema zime. Slično je sa Krasićem. Njegova cena je između 15 i 20 miliona evra, a ja bih njega uzeo, pa taman da sve utakmice na SP odigra loše. Jednostavno, on je već pokazao da je odličan igrač i to se neće promeniti, šta god se dogodi na Mundijalu – istakao je Stojadinović.

Menadžer Milan Ćalasan slaže se sa svojim kolegom Stojadinovićem. On, takođe, smatra da igrači ne moraju mnogo da brinu zbog transfera, bez obzira na dešavanja na Svetskom prvenstvu.

– Ne funkcioniše to tako, ne padaju cene igračima zbog jedne ili dve utakmice. Da je tako, Riberi i društvo sad ne bi vredeli ništa. Igrači se prevashodno kupuju na osnovu učinka u klubovima, gde igraju iz nedelje u nedelju – kaže Ćalasan.

Iskusni fudbalski agent ipak priznaje da dobre igre nacionalnog tima otvaraju mnoga vrata.

– Naravno da je dobro kad reprezentacija postiže dobre rezultate na SP. Evo, posle pobede nad Nemačkom svi pričaju o Srbiji. To mi automatski olakšava posao – zaključio je Ćalasan.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!