Gavrančić okačio kopačke o klin

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje i doskorašnji fudbaler Partizana, odlučio je da završi karijeru.

Goran Gavrančić, odbrambeni fudbaler koji se proslavio igrajući u ukrajinskom Dinamu iz Kijeva je zbog zdravstvenih problema u 32. godini okačio kopačke o klin.

Nastupao je još i za Čukarički, PAOK, Partizan i kineski Enan, koji mu je bio i poslednja stanica u karijeri.

– Završio sam sa fudbalom. Zdravlje mi ne dozvoljava da nastavim da igram. Odlučio sam da se više ne mučim. Neću više da igram profesionalno, samo sa prijateljima i decom – istakao je Gavrančić za ukrajinske medije, prenose Novosti.

Iskusni defanzivac je objasnio i kada su počeli problemi.

– Sve je počelo pre četiri godine, kada sam prvi put operisan u Kijevu. Posle je teško da se vratite, nisam bio zadovoljan formom. Preselio sam se u Partizan i sve sam učinio da se prilagodim, ali opet sam morao da idem pod nož. Kada sam se ponovo oporavio i nastavio da igram u Kini povrede su me i dalje mučile. Osećao sam da jednostavno ne mogu da se pokrenem – priznao je Gavrančić.

Šta će da radi u budućnosti Gavrančić još ne zna. Kaže mlade je za trenera, a opet ostavlja prostor da jednog dana sedne na klupu ili se bavi menadžerskim poslom. Do tada će vreme posvetiti deci, jer ga ona opuštaju.

Za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije i Crne Gore je odigrao 28 mečeva. Debitovao je za najbolju selekciju u vreme mandata Dejana Savićevića, 13. februara 2002. protiv Meksika (2:1) u Finiksu, SAD. Bio član ‘fantastične četvorke’ (sa Dragutinovićem, Krstajićem i Vidićem) koja je u kvalifikacijama za SP 2006. u Nemačkoj primila samo jedan gol. Poslednji put za reprezentaciju nastupio upravo na Svetskom prvenstvu: 21. juna 2006. protiv Obale Slonovače (2:3).

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!