FSS sprema dvogodišnji ugovor Druloviću

Sve je izvesnije da će sadašnji v.d. selektora ostati na klupi Srbije i posle 15. juna, narednih dana slede razgovori

Fudbalski savez Srbije, to jest fudbalska vlada na čelu sa predsednikom Tomislavom Karadžićem, narednik dana, ponudiće sadašnjem v.d selektora Ljubinku Druloviću dvogodišnji ugovor – saznaje „Politika”.

To praktično znači da Srbija u nove kvalifikacije koje počinju u oktobru ulazi sa novim selektorom. Iako je na početku tromesečog mandata kada mu je predsednik Karadžić dao šansu, bilo i onih koji su tvrdili da Drulović nema šanse da i posle 15. juna obavlja tu dužnost, američka turneja, posebno meč sa Brazilom pokazala je da Drulović ne samo da ima potencijal već i nešto više od toga.

On je za razliku od svog prethodnika veoma brzo našao zajednički jezik sa igračima. Prošlogodišnja turneja po Evropi donela je Srbiji može se slobodno reći ne samo slabe rezulate, poraze od Španije, Francuske i Švedske, već i svađe, i iznenadne odlaske irača, kao i neuspeh u kvalifikacijama za Mundijal. Što je dodatno narušilo atmosferu u timu. Svega od toga na turneji po Americi nije bilo.

Igrači su prihvatili Drulovića za selektora, svidelo se to nekom ili ne. Uostalom, jedan od najvećih svetskih fudbalskih stručnjaka Brazilac Filipe Skolari umeo je da pohvali rad daleko mlađeg svog kolege i da se u superlativu pohvalno izrazi o igri našeg tima.

Manje više Srbija je kroz ove utakmice sa Jamajkom, Panamom i posebno Brazilom uspela u dobroj meri da definiše svoj tim. Sada novom selektoru ostaje da do početka kvalifikacija i mečeva sa Jermenijom, Albanijom, Danskom i Portugalijom još bolje uigra svoju ekipu. Glavne konture nacionalnog tima su vidljive, jasne. Srbija je u Sao Paulu igrala kao Čelsi i može se slobodno reći da je Drulovićeva taktika bila izvanredna.

Mnogi će pokušati da utiču na predsednikov konačan stav ali ako ih Karadžić bude poslušao proći će kao i sa Mihajlovićem. Uostalom dobar deo novinara je do pre tri meseca klimao glavom kada je Drulović dobio šansu. Većina tih novinara je danas čvrsto uz budućeg selektora. Nažalost, ima i onih kojima će Karadžić pokvariti planove. Ali, ti neka se i dalje bave perifernim stvarima, lošim izmenama. Srećno Druloviću!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!