FSS: Savo i Antić ruše Savez!

Iza fan kluba “Orlovi” stoje Savo Milošević, Radomir Antić, možda i Vlade Divac, tvrdi FSS. Protiv predstavnika tog udruženja biće podnete prijave.

Fudbalski savez Srbije optužio je rekordera po broju nastupa za nacionalni tim Save Miloševića i bivšeg selektora Radomira Antića da pružaju podršku udruženju navijača “Orlovi”, koji se zalažu za smenjivanje aktuelnog rukovodstva fudbalske organizacije!

U reagovanju na akciju udruženja navijača “Orlovi”, koje je u četvrtak organizovalo potpisivanje peticije u centru Beograda za smanjivanje predsednika FSS Tomislava Karadžića, srpski nacionalni savez je saopštio i da ima nepotvrđene informacije da ta grupacija ima i podršku predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divca i ako se to dokaže kao tačno, FSS će opozvati sve predstavnike u nacionalnom komitetu!

– “Želimo da obavestimo domaću javnost o nezakonitom poslovanju i tamnoj suštini postojanja pomenute grupe koja prljave aktivnosti krije iza maske lažne ljubavi ka srpskom sportu i nacionalnim timovima”, navedeno je u saopštenju FSS u kojem se organizacija “Orlovi” naziva “samoproglašenim udruženjem navijača” koje ima “zlu nameru” i sprovodi “destruktivne akcije”

U saopštenju FSS se navodi da je u nedelju popodne, u prostorijama restorana “Ruski car”, udruženje “Orlovi” organizovalo sastanak na kojem se “Savo Milošević obratio studentima iz Beograda, Niša i Novog Sada. Pripadnici “Orlova” su za temu postavili rušenje FS Srbije, a predlozi su išli u smeru pravljenja svojevrsnog Kriznog štaba”.

– “Milošević se okupljenima obratio rečima kako u ‘FS Srbije vlada haos’ i da ‘jedini dobar put predstavlja njegov izbor na mesto predsednika Saveza’. On se, na žalost i lošu procenu organizatora rušilačkog skupa, susreo sa pitanjima studenata kako je tako nešto uopšte moguće i o istinskim razlozima tog modela, ali su ostali bez dobijenih odgovora. Veoma je simptomatično da u ovoj rušilačkoj akciji zlonamernici pozivaju studente – najveću inteligenciju, snagu, pamet i mladost Srbije, u koju mi neizmerno verujemo, i da li je to proba za neke nove pokušaje koji slede. FS Srbije nije tako važna društvena institucija za čije rušenje je neophodno okupiti studente, tako da se postavlja pitanje da li je to test za neko novo vreme i strategije koje ova družina planira”, ističe se u saopštenju FSS.

Srpska fudbalska organizacija je izvukla zaključak da je “sada jasno i zašto je Savo Milošević” u centralnoj loži stadiona Crvene zvezde vređao delegata utakmice Srbija – Slovenija i nazivao “UEFA mafijom”, jer je “već tada radio na destabilizaciji FSS”.

FSS tvrdi da su “u družini sa ‘Orlovima’ i Radomir Antić i prema nepotvrđenim informacijama Vlade Divac”.

– “Družina u kojoj se nalaze ‘Orlovi’, Antić, Milošević i po najavama koje imamo Divac, predstavlja grupaciju koja se sprema da ruši rukovodstvo FS Srbije i preko njihovog takozvanog Kriznog štaba preuzme rukovođenje Savezom”, tvrdi FSS.

– “Prema nepotvrđenim informacijama sa tog sastanka, a koje smo dobili, predstavnici ove grupacije kažu da imaju i podršku Vlada Divca, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije. Ukoliko se te priče pokažu kao tačne, FS Srbije će momentalno opozvati sve svoje predstavnike u telima OK Srbije. Izuzetno poštujući rezultate koje je Vlade Divac ostvario u igračkoj karijeri, jednostavno ne želimo da verujemo da je uključen u ovu prljavu igru. Ipak, ukoliko se pokaže da jeste, onda ćemo o tome diskutovati neki sledeći put”.

– “Naša je dužnost da javnost upoznamo i sa činjenicom da je ovo udruženje po svemu blisko doskorašnjem selektoru Radomiru Antiću i njegovoj porodici”, tvrdi FSS, navodeći u prilog toj tvrdnji da je generalni sekretar “Orlova” Boban Bogdanović “najbolji prijatelj kumova porodice Antić i njih zloupotrebljava u svojoj misiji”.

– “Vozač Radomira Antića u periodu rada na mestu selektora naše reprezentacije je ujedno bio i Bogdanovićev vozač. Bezobrazluk ide toliko daleko da su koristili zvanično vozilo FS Srbije, dato Antiću na korišćenje. Pre izvesnog vremena Antić je, kako je nama i srpskoj javnosti predočeno, slučajnom greškom bio uvučen u snimanje reklame za ‘Jelen pivo’, komercijalno najljućeg konkurenta najvećeg sponzora FS Srbije ‘Karlsberg Srbije’. Naš Savez je zbog toga bio suočen sa kaznenim penalima, sponzorstvo je bilo dovedeno u pitanje, a Bogdanović i saradnici su istovremeno grešku tadašnjeg selektora iskoristili za sklapanje ugovora sa ‘Jelenom’ vrednog 250.000 evra. Narednih dana FSS će podneti tužbu zato što je Radomir Antić naneo ogromnu štetu Savezu, nepoštovanjem mnogih članova potpisanog Ugovora o saradnji”.

FSS smatra da je simptomatično i to što su “Orlovi” organizovali potpisivanje peticije za smenjivanje Tomislava Karadžića u danu kada su državni i fudbalski organi razmatrali sve preduslove oko održavanja “večitog derbija”, u trenucima kada se domaća organizacija sprema za izjašnjavanje u UEFA po pitanju “slučaja Đenova”, a samo dva dana po našem objavljivanju istine po pitanju tužbe bivšeg selektora Radomira Antića.

“Mnogo je pojedinosti koje potvrđuju njihove zle namere upravo po pitanju srpskog fudbala u celosti i isključivu borbu za ostvarivanje ličnih interesa”, ističe FSS.

Fudbalski savez ističe da je generalni sekretar “Orlova” Boban Bogdanović domaćim predstavnicima zakona poznat kao čovek koji je vlasnik niza firmi koje su završile u stečaju.

– “Lažni biznismen Bogdanović se mahinacijama i prevarama nije služio samo u okvirima naše zemlje, već je po tome poznat i u inostranstvu i njegovo nezakonito poslovanje biće na udaru tamošnjih organa. Druga nesporna činjenica je da Bogdanović sa saradnicima želi da iz priče organizovanja kluba navijača izvuče isključivo finansijsku korist, a zasnovanu na prevari. Boli činjenica da se na tom putu krije iza fudbalske reprezentacije Srbije i samog Fudbalskog saveza Srbije, u pregovorima se često poziva na ta društvena dobra i prisvaja stečeni novac”, navodi FSS.

U saopštenju se poručuje i da će FSS “pokrenuti postupke protiv ovakvih osoba, štiteći integritet organizacije i domaćeg fudbala u celosti. Sa svim ovim podacima upoznaćemo nadležne državne organe i protiv vinovnika pomenutih radnji podnećemo krivične prijave”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!