FS Albanije: Albanske igrače udarali su navijači, obezbeđenje i policija

– “Sve te aktivnosti su negativno uticale na normalno ponašanje i doneli smo odluku da ne nastavimo utakmicu”, navodi se u saopštenju

Fudbalski savez Albanije saopštio je da su navijači, redarska služba i policajci u Beogradu napali reprezentativce Albanije tokom utakmice sa Srbijom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine i da zbog teških uslova u Beogradu ekipa nije mogla da nastavi meč.

– “Svaki put kada se član stručnog štaba ili reprezentativac pojavio na terenu, atmosfera je postajala izuzetno neprijateljska i agresivna. Kada je došlo do prekida, gledaoci su ušli u teren i udarali naše fudbalere. Takođe, tukli su ih i redari i obezbeđenje. Kada su prolazili kroz tunel do svlačionica, albanske igrače udarali su navijači, obezbeđenje i policija”, navodi se u saopštenju.

Utakmica između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine prekinuta je u utorak u Beogradu, posle incidenata koji su se dogodili kada se iznad terena pojavila zastava “velike Albanije”, zbog čega je izbio sukob u kojem su učestvovali igrači obe ekipe, kao i navijači domaćeg tima.

Nakon tog prvog incidenta usledila je tuča među igračima, a u teren su utrčali navijači Srbije koji su napadali gostujuće igrače, pa je intervenisala i žandarmerija.

– “Pre nego što je našim igračima dozvoljeno da napuste stadion, svi članovi stručnog štaba i igrači su pretresani, po nalogu tužioca. Sve te aktivnosti su negativno uticale na normalno ponašanje i doneli smo odluku da ne nastavimo utakmicu”, navodi se.

U saopštenju se dodaje da je na putu do stadiona kamenovan autobus sa reprezentativcima Albanije i da je na zagrevanju komadom betona pogođen predsednik Fudbalskog saveza Armando Duka.

– “Tokom zagrevanja 30.000 ljudi nas je vređalo uzvicima ‘Ubij Albance’ i ‘Smrt Albancima’. Preko razglasa je pre himni pušten nacionalistički marš, koji je stvorio ekstremne šovinističke emocije na tribinama. Našoj himni su zviždali i nije bilo moguće čuti je na tribinama ni u prenosu”, navodi se u saopštenju.

Evropska fudbalska unija bi sledeće nedelje trebalo da donese odluku povodom prekida utakmice na stadionu Partizana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!