FIFA rang lista: Srbija nazadovala za pet pozicija

Na listi FIFA sada su ispred “orlova” Venecuela, Republika Irska i Slovačka, a iza Island, Paragvaj, Južna Koreja i Turska.

Fudbalska reprezentacija Srbije na najnovijoj FIFA rang listi nazadovala je za pet pozicija i trenutno je 34. na svetu.

Srbija je ovog meseca izgubila sedam bodova nakon katastrofalnog poraza u Ukrajini (5:0) i pobede nad Litvanijom (4:1) u kvalifikacijama za EURO i sada ima ukupno 1.477 bodova.

Posle debakla u Ljvovu i nedovoljnog “iskupljenja” u Beogradu, selektor Mladen Krstajić je smenjen, a rukovodstvo FSS sada će morati da mu pronađe zamenu.

Na listi FIFA sada su ispred “orlova” Venecuela, Republika Irska i Slovačka, a iza Island, Paragvaj, Južna Koreja i Turska.

Na samom vrhu i dalje je Belgija, drugo i treće mesto drže prvak sveta Francuska i Brazil, četvrta je Engleska, peta Portugalija, ispred Hrvatske, Španije i Urugvaja, a top 10 zatvaraju Švajcarska i Danska.

Najviše poena ovog meseca zaradila je kosovska selekcija (25), zahvaljujući remiju u Crnoj Gori (1:1) i pobedi u Bugarskoj (3:2) i sada je na svom rekordnom plasmanu – 125.

Od selekcija u okruženju iza Srbije je Bosna i Hercegovina, na 39. mestu, što je za četiri mesta lošiji plasman nego pre mesec dana, Crna Gora je 53. na svetu, takođe dva stepenika niže, koliko je pala i Slovenija, koja je sada na 65. poziciji FIFA liste.

Naredna FIFA lista izlazi 25. jula.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!