Drulović v.d. selektora?

Dok Srbija i dalje čeka svog selektora, Ljubinko Drulović mogao bi da uskoči na to mesto privremeno, a Savez dobro da zaradi od predstojeće američke turneje.

Fudbalski savez Srbije izgubio je milione evra propuštanjem poslednja dva velika takmičenja, Evropskog prvenstva 2012. i Svetskog prvenstva 2014. godine. Nije nas i neće nas biti u Ukrajini i Poljskoj, odnosno Brazilu, ali ćemo ipak neki novac zaraditi u narednom periodu.

Ugovaranjem prijateljskih na američkom kontinentu (za sada je poznato da ćemo sa Brazilom igrati 4. juna u Riju ili Sao Paolu), FSS bi mogao da zaradi oko 900.000 dolara, piše “Politika”. I to pod uslovom da se pre meča sa domaćinom Mundijala, 26. i 31. maja, ugovore još dve utakmice u Njujorku i Čikagu.

Ima mnogo protivnika na raspolaganju…

“Orlovi” će protiv Brazila “glumiti” Hrvatsku, a pretpostavka je da će i druge reprezentacije želeti da se u pripremama za najveći turnir u svetu fudbala odmere sa ekipom koja po fizionomiji fudbalera, tehničkim i mentalnim kvalitetima, podseća na dva “ex-Yu” učesnika Mundijala, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Dodatne prihode, FSS očekuje utoliko što u Čikagu i generalno u SAD postoji mnogo naših zemljaka, koji bi svakako iskoristili priliku da uživo odgledaju “orlove”.

Pre toga, već 5. marta, Srbiju očekuje duel sa Republikom Irskom u Dablinu, što će biti prijateljski revanš za meč u Beogradu uoči starta nesrećnih kvalifikacija za Brazil 2014 (0:0, avgust 2012. godine). Naša reprezentacija, uprkos najavama sa Terazija da će pitanje selektora uskoro biti rešeno, i dalje nema predvodnika. Dok javnost oprečno piše o mogućnosti da se Siniša Mihajlović vrati na klupu, “Politika” najavljuje da će Ljubinko Drulović predvoditi seniore u Dablinu.

Čovek koji je za omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio zlato letos na EP u Litvaniji trebalo bi da okupi “orlove” pred Dablin, ukoliko do tada Tomislav Karadžić ne bude popunio upražnjeno mesto na klupi državnog tima. I “Politika” piše o tome da je Mihajlović, za sada, prva Karadžićeva želja.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!