Brojke ne lažu, Srbija najgora u regionu!

“Orlovi” su se posle poraza od Danske 3:1 u Beogradu ukrcali na brod selekcija koje su godinama u nazad služile samo za gol razliku

Šta se dešava sa reprezentacijom Srbije niko ne zna i uopšte se ne nazire odgovor na to pitanje. “Orlovi” su se posle poraza od Danske 3:1 u Beogradu ukrcali na brod selekcija koje su godinama u nazad služile samo za gol razliku, pa se otprilike stiče slika da od ovoga zaista ne može gore.

Srpska reprezentacija je u grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pretposlednja sa jednim osvojenim bodom, koliko ima i “fenjeraš” Jermenija, ali to nije najtužnija priča, ima još nekoliko stvari koje će zaboleti sve Srbe, a to je činjenica da isto toliko bodova imaju San Marino, Kazahstan, Malta i Luksemburg.Mada, ovo bi najviše trebalo da pogodi igrače koji na terenu liče na kolektiv nekog nižerazrednog kluba, iako pojedini igraju u velikanima i gigantima Evrope.

Ako je za utehu, u grupu “tužnih” spadaju Grci koji takođe imaju po jedan bod, ali Srbija ne sme da se okrene, jer će videti užasnu situaciju pošto je osvojila samo jedan bod više od Andore, Gibraltara i Azerebejdžana. Samo ta tri kolektiva su niže od “orlova”… Sada je još jasnija slika, ali nije to još uvek to.

1. Danska 4 2 1 1 5:4 7
2. Portugal 3 2 0 1 2:1 6
3. Albanija 3 1 1 0 2:4 4
4. SRBIJA (-3) 3 1 1 1 5:4 1
5. Jermenija 3 0 1 2 2:4 1

Koliko su reprezentativci zaslužili tretman kuđenja i negodovanja, konačan odgovor može dati dve selekcije koje se pretežno nalaze u kontekstu: “Igrate kao Lihtenštajn”, ili: “Isti ste kao Farska Ostrva”. Ne, Srbija nije isto što i ta dva nacionalna tima, jer Lihtenštajn ima čak četiri boda, dok Farska Ostrva imaju bod manje.

Jeste da oni imaju utakmicu više, ali nekada nije bilo bitno da imaju i poklon od tri meča viška, srpska reprezentacija je bila bolja. Vels, koji je u Novom Sadu pao sa 6:1 u prošlim kvalifikacijama, sada je uveliko u igri za direktan prolaz na prvenstvo Evrope sa osam bodova.

Kako bi izgledala regionalna grupa:

1. Hrvatska 4 3 1 0 10:1 10
2. Slovenija 4 2 0 2 4:4 6
3. Crna Gora 4 1 2 1 3:2 5
4. Makedonija 4 1 0 3 4:10 3
5. BiH 4 0 2 2 2:6 2
6. SRBIJA (-3) 3 1 1 1 5:4 1

Što se tiče okruženja, iz gore navedenog jasno je da su svi bolji od nas. Slovenija je osvojila šest, Crna Gora pet, a Makedonija tri, a sve tri reprezentacije su odigrale četiri utakmice, jednu više od Srbije. I da “orlovi” savladaju Portugal u martu, Slovenci i Crnogorci su bolji, ali, eto, Makedonci bi bili gori.

Bosna i Hercegovina je odigrala isto utakmicu više i osvojila bod više, a Hrvate ne smemo ni da pominjemo (deset bodova), oni su u gornjem domu fudbala već duži period, makar što se tiče naših uslova.

Kucamo na vrata koja, kada se otvore, neće moći više da se zapečate, jer je sve otišlo predaleko, u sunovrat fudbalskih snova srpskih navijača. Vremena za plasman na Evropsko prvenstvo još uvek postoji, nije to toliko nemoguće, ali sa ovom igrom taj plasman je daleko kao Farska Ostrva i Lihtenštajn.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!