Bjeković: Krstajić najbolje rešenje za selektora!

Njegov ostanak na mestu prvog trenera reprezentacije Srbije ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, pokazao je da je dorastao ovakvom zadatku, poručio je potpredsednik Saveza i nekadašnji direktor Partizana Nenad Bjeković.

Potpredsednik FS Srbije Nenad Bjeković ubeđen je da je Mladen Krstajić najbolje rešenje za selektora Srbije. Bez obzira na neuspeh nacionalnog fudbalskog tima u Rusiji, jer su “orlovi” ostali bez plasmana u narednu fazu, visoki funkcioner Saveza tvrdi da Krstajić treba da nastavi posao i u Ligi nacija, gde naš tim na jesen očekuju utakmice protiv Rusije, Crne Gore i Litvanije. Potom slede i kvalifikacije za EP 2020.

Kakvi su vaši utisci posle ispadanja reprezentacije Srbije sa mundijala?

– Mogli smo da prođemo grupu, ali objektivno… Naša grupa uopšte nije bila naivna. Predstoje nam analize onoga što smo uradili u Rusiji i to će se uraditi u narednim nedeljama. Kada se pogleda naša igra u tri utakmice protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila moj utisak je da smo zaslužili osminu finala. Naša igra nije bila loša.

Možete li to da argumentujete?

– Mogu tu da se nađu dobre i loše stvari. Po meni, bilo je mnogo više pozitivnih, nego negativnih momenata.

Da li su srpski fudbaleri sami krivi što nisu prošli, ili je to sudija Feliks Brih koji nas je pokrao protiv Švajcarske?

– Ne želim da tražim krivicu u nekome drugome, niti sebe da opravdavam preko sudije. Ceo svet je video da je baš taj detalj, penal nad Mitrovićem, bio presudan.

Da li je bilo grešaka našeg selektora Mladena Krstajića jer je menjao mnogo igrača i nije imao viziju kako startnih 11 treba da mu izgleda?

– Ne znam da je baš mnogo menjao.

Kako nije? Pa u poslednjoj utakmici je promenio zadnju liniju i izostavio glavnog defanzivnog veznog.

– Dobro, to… U prve dve utakmice nije bilo tako. To su bile taktičke zamisli koje uopšte nisu bile loše. Ta formacija je na treninzima pokazivala da najbolje može parirati Brazilcima. Sve bi to bilo drugačije, da se nije desilo ono protiv Švajcarske.

Da li je sve bilo kako treba u reprezentaciji, priča se da nije?

– Bio sam stalno sa ekipom, a poznat sam kao čovek koji nema dlaku na jeziku. Atmosfera je bila na zavidnom nivou, prošao sam mnogo priprema u karijeri, a ovo je bilo nešto za poželeti. Ponašanje igrača je bilo iznad svakog očekivanja, znali su da nose nacionalni dres.

Treba li Mladen Krstajić da ostane na mestu selektora, ili treba da se traži bolje rešenje?

– To ne bi trebalo da se dovodi u pitanje! Mladen Krstajić je pokazao da je dorastao ovakvom zadatku! Imao je vatreno krštenje i što se mene tiče, on je položio. Opet, ne moram ja da budem u pravu. To je moje mišljenje. Treba Krstajiću pružiti šansu i dati mu da nastavi započeti posao. Na dobrom smo putu!

Kako gledate na kritike od strane iskusnih trenera poput Kosanovića, Golca i Rajevca?

– Mogu da nabrojim deset puta više bivših i mnogo uspešnijih trenera koji su se jako pozitivno izrazili o Krstajiću. Mnogi od njih su me zvali i čestitali na rezultatu iz Rusije. Nikoga ne želim da potcenim, imaju pravo na svoje mišljenje.

A šta kažete na mišljenje Ivice Osima koji je kritikovao selektora Krstajića zbog igre i loše postavke igrača?

– Nisam čitao… Hm… Hm… Nemam ništa protiv da svako kaže šta misli. Nije svaka kritika loša.

Milorad Kosanović je javno rekao da Mladen Krstajić sam nije sastavio spisak reprezentativaca. Da li je to istina?

– Odgovorno tvrdim da je spisak sastavljao Krstajić! Sigurno, ali sigurno niko mu se nije mešao oko spiska i oko sastava tima. Stojim iza toga!

Da li je možda trebalo da Mladen Krstajić uz sebe ima nekog iskusnijeg trenera kao mentora? Možda Boru Milutinovića, čoveka koji iza sebe ima pet mundijala.

– Verujte mi da nismo razmišljali o tome. To možda uopšte nije loša ideja. Ne znam samo kako bi to funkcionisalo. Jedino da smo došli do finala, onda bismo sve mogli da zadovoljimo.

Koliko je bitno za zemlju da Srbija ode na naredno veliko takmičenje, na Evropsko prvenstvo?

– Mnogo bitno! Mnogo! Verujem da smo na dobrom putu i svi treba da se angažujemo, svako na svoj način. I Kosanović i Golac da pomognu, hvala Bogu. Da napravimo kontinuitet na velikim takmičenjima, da ne pravimo velike pauze kada su velika takmičenja u pitanju – zaključio je Nenad Bjeković

Da li će biti promena u reprezentaciji za naredne akcije? Hoće li biti podmlađivanja?

– Stvarno imamo mlade i perspektivne igrače. Mnogi zaslužuju veću pažnju koju nisu imali do sada, posebno neki koji nisu bili na spisku za Rusiju. Što se tiče starijih, tu će stručni štab napraviti analizu, pa ćemo videti.

Da li ste pričali sa stranim zvaničnicima? Kako su oni videli Srbiju?

– Mislim da smo se dobro predstavili svetu. Imao sam razgovore i kontakte sa ozbiljnim ljudima iz sveta fudbala. Svi su se pozitivno izjasnili o našoj reprezentaciji.

Izvor:
Kurir
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!