Srbija gradi Nacionalni stadion kod Ostružnice!

Srbija će dobiti Nacionalni stadion koji će biti izgrađen kod obilaznice kod Ostružničkog mosta, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali.

“To nije samo izgradnja stadiona, već ulaganje u sportsku infrastrukturu. Nema razloga da Srbija ne bude domaćin nekog evropskog ili svetskog prvenstva. Tako ćemo zemlju promovisati na lepši način i privući turiste”, istakao je Mali. 

Projektantska kuća “Fenwick Iribarren Architects” će se baviti izradom projekta za izgradnju Nacionalnog stadiona, a ona bi trebalo da počne ove godine. 

Još dok je Mali bio gradonačelnik, obavljeni su razgovori sa predstavnicima projektantske kuće koja je radila veliki broj stadiona u Evropi i svetu po standardima UEFA. 

“Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u gradu, koji će umnogome promeniti sportsku sliku Beograda. S obzirom na to da predviđamo izgradnju stadiona za 60.000 gledalaca, što je ozbiljan kapacitet, moći će da se organizuju i finalne utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope. To upravo i jeste naš cilj, da Beograd dobije moderan stadion na kojem mogu da se organizuju sportski događaji po najvišim kriterijumima UEFA, kako bi u nekom trenutku Beograd bio domaćin finala Lige šampiona ili Lige Evrope, kao što je ove godine bila organizovana utakmica Superkupa u Skoplju u kojem su igrali najbolji klubovi na svetu – Real Madrid i Mančester Junajted”, istakao je Mali tada. 

Pre nekoliko godina predsednik Srbije, a tadašnji premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Vlada izdvojiti 150 miliona evra za izgradnju stadiona.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!