Albanska propaganda pred odluku UEFE (FOTO, VIDEO)

Već nekoliko dana na Internetu kruži tekst o narednim potezima Albanaca i kako se što bolje pripremiti za odluku Uefe

Sudeći po organizovanju Albanaca na društvenim mrežama, stiče se utisak da fudbalski savez te zemlje ima razrađenu strategiju kako da pred Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) dokaže da su Srbi krivci za ono što se dogodilo na meču između dve reprezentacije na stadionu Partizana.

Da poruke koje šalju ujedinjeni albanski navijači preko Fejsbuka nisu samo dečija igra, svedoči i ono što se pre neki dan zbilo u Tetovu, kada su navijači Škendije (klub u kojem su većina igrača Makedonci sa albanskim poreklom) istakli transparente koji se poklapaju sa “planom rušenja Srbije pred Uefom”.

Transparent iz Tetova koji se poklapa sa planom navijača na Fejsbuku

“Oni su (Srbi) rak Evrope, Uefo da li ti je potrebno još”! Ovako je glasio transparent u Tetovu, potkrepljen pored ostalog slikama nereda u Đenovi i francuskog navijača ubijenog u Beogradu Brisa Tatona. I grupa sa Fejsbuka ima isti plan: da se igra na kartu loše reputacije Srbije.

Fejsbukom tako kruži tekst “Albanija zove”, a u njemu poruka:

“Do dana donošenja odluke Uefe (23. oktobar), ostalo je dovoljno vremena za kvalitetnu i efikasnu kampanju Albanije, a sve u cilju sticanja što bolje pozicije naše zemlje u borbi sa Srbijom. Kako biste pobedili u ovoj veoma važnoj borbi dovoljno je da imate bolju koordinaciju i koheziju pojedinih institucija javnog mnjenja, a verujemo da je to sasvim moguće. Mi smo u situaciji u kojoj smo, iako su činjenice na našoj strani, označeni kao krivci i kao da su se svi okrenuli ka nama sa željom da nas što više kazne. Pitate se šta da radimo i koji su naši naredni potezi?

Prvo, Fudbalski savez bi trebalo da počne da vuče mudre poteze. Srbija zaista ima mnogo prijatelja, ali postoje i oni koji su njihovi neprijatelji. FS Albanije treba da ih ubedi da iz pasivnog stanja pređu u što aktivniviji pristup i da ih potpuno prebaci na našu stranu. Kako to uraditi?

Sve zemlje koje učestvuju u našoj kvalifikacionoj grupi (Portugalija, Danska i Jermenija) će želeti da Srbija, koja je jača od nas, bude kažnjena i samim tim eliminisana iz borbe za plasman na Evropsko prvenstvo. FS Albanije bi trebalo da pošalje pisma, ali i da pokrene hitnu misiju ka tim federacijama, kako bi ih ubedio da insistiraju na tome da je Srbija kriva, a nikako Albanija.

Drugo, FS Albanije treba da iskoristi i prijateljske odnose sa FS Italije. Veoma je važno da se konsultuju sa njihovim advokatima, koji su pre nekoliko godina uspeli da za zelenim stolom osvoje bodove protiv Srbije. Kada se uzme u obzir da je zbog mnogo manjih incidenata Italija dobila sva tri boda jasno je koliko je ovaj potez za sve nas važan. Takođe, ukoliko bi i naš selektor De Bjazi pozvao svoje prijatelje i zemljake sve bi poprimilo mnogo veće razmere.

Treće, Albanija treba se okrene i Engleskoj i njihovoj sportskog javnosti, kako bi oni podržali albansku stranu i podsetili čitav svet na rasističke ispade Srba prema crnim fudbalerima iz Britanije. Reprezentacija Engleske je u prošlosti imala više nego negativna iskustva sa Srbijom i ukoliko bi došlo do javnog i otvorenog pisma vešto sastavljenog i iskrenog, to bi u mnogome pomogle jačanju naše strne.

U Srbiji je francuski navijač izgubio život pre nekoliko godina. Francuska je zemlja domaćin Evropskog prvenstva i istovremeno država koja je još osetljivija na rasizam. Javno pismo FS Francuske će takođe poslužiti okretanju javnog mnjenja u našu korist.

Albanija bi takođe trebalo da igra i na kartu “male i bespomoćne zemlje” bez ikakve podrške svetskih sila…

Sve ovo može doprineti da Albanije preraste u društveni pokret. Pokret slobode i borbe protiv nepravde i ugnjetavanja.

Konačno, za ovu kampanju potrebna je i podrška Vlade Albanije, kao i finansiranje medija…”

Albanski plan

• Nagovaranje neprijatelja Srbije

• Sve zemlje u grupi – Portugalija, Danska i Jermenija – želeće da Srbija ispadne jer je jača od Albanije

• Iskoristiti prijateljske odnose sa FS Italije

• Okrenuti se Engleskoj zbog njenih problema sa rasizmom u Srbiji

• Pismeno se obratiti domaćinu “Evra 2016” Francuskoj, čiji navijač je izgubio život u Beogradu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!