Albanija dočekuje Srbiju u Elbasanu?

Utakmica kvalifikacija za odlazak u Francusku igrala bi se na stadionu “Ruždi Bižuta”, trenutnog kapaciteta 12.300 sedišta a koji bi posle rekonstrukcije primao 10.200 gledalaca

Predsednik nepriznatog Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri otkrio je u intervjuu za Kurir sport da će Albanija dočekati Srbiju 8. oktobra 2015. godine u kvalifikacijama za Euro 2016 u mestu Elbasani.

– “Već se šuška da meč Albanije i Srbije neće biti običan meč, ali sam uveren da će biti normalna utakmica. Umesto u Tirani, biće igrano u Elbasanu jer se tamo pravi moderan i veliki stadion”, rekao je Vokri.

Utakmica kvalifikacija za odlazak u Francusku igrala bi se na stadionu “Ruždi Bižuta”, trenutnog kapaciteta 12.300 sedišta koji bi posle rekonstrukcije primao 10.200 gledalaca. Stadion je otvoren 1967. godine i domaćin je Fudbalskom klubu Elbasani, članu albanske druge lige?!

Peti po veličini stadion u Albaniji od januara je u fazi rekonstrukcije za predstojeće utakmice. Rekonstrukcija podrazumeva zamenu trave, reflektora, izgradnju novih svlačionica i sale za medije, biće napravljena svečana loža sa 400 mesta, ali će kapacitet biti smanjen za nešto više od 2.000 sedišta.

Elbasan je grad sa nešto više od 80.000 stanovnika po popisu iz 2011. godine i nalazi se u centralnoj Albaniji, 50 kilometara južnije od Tirane. Osnovan je 1466. godine na mestu gde je ranije postojala rimska tvrđava uz glavni put od Jadranskog mora ka Vizantiji, pa Grci i danas za ovaj grad imaju naziv Njukasl (Nova tvrđava).

U centru grada postoji pravoslavna crkva, a oko sedam kilometara izvan grada postoje stari manastir i pravoslavna crkva gde su od 1381. do 1995. godine čuvane mošti Jovana Vladimira, vladara Duklje, najistaknutije srpske kneževine tog doba.

Srbija će, pored Albanije, u kvalifikacijama za Euro 2016 igrati protiv Portugala, Danske i Jermenije.

Prvi meč ove dve selekcije biće odigran 14. oktobra ove godine najverovatnije u Beogradu, dok je revanš gotovo tačno godinu dana kasnije, 8. oktobra 2015. godine.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!