Advokat: Srbi znaju fudbal, ali ne umeju da pobeđuju!

Selektor Srbije se trenutno nalazi na trenerskoj konferenciji u Sankt Peterburgu i u razgovoru za ruske medije je istakao da Srbi znaju da igraju fudbal, ali da ne umeju da pobeđuju

Pojavljivanje Dika Advokata tokom trenerske konferencije u Sankt Peterburgu posvećene minulom Mundijalu u Brazilu, izazvalo je veliku pažnju ruskih medija.

Advokat je jedna od najvećih trenerskih zvezda koje su radile u Rusiji i zato ima velike poštovanje tamošnje javnosti. Sa Zenitom je osvojio Ligu Evrope, dok je sa selekcijom Rusije učestvovao na EP u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Tokom selektorskog mandata u Rusiji, Advokat je godišnje zarađivao pet miliona evra i zato je Rusima bilo čudno kako to da radi u Srbiji koja ne može da daje takve finansijske ponude.

– “Nisam došao u Srbiju zbog novca. Pare mi nisu najvažnija stvar. Već sam dovoljno zaradio u karijeri. U Srbiji zarađujem 20 puta manje nego što sam imao kao selektor Rusije. Došao sam jer sam želeo da radim sa mladim timom koji ima potencijal. Otkrio sam ekipu koja ume da igra fudbal, ali ne ume da pobeđuje i to moram da promenim. Jednostavno, moramo da se kvalifikujemo za EP. nemamo drugu opciju. Imamo neophodan kvalitet koji ćemo i demonstrirati. Zadovoljstvo mi je da radim sa Srbima. Po mentalitetu me podsećaju na Ruse”, rekao je Advokat.

Ruski mediji su pitali Advokata i da li bi radio u Lokomotivi koja traži trenera, a on je odgovorio:

– “Mislim da je Lokomotiva već našla trenera. Onaj visoki momak… Božović! Što se mene tiče, srce me i dalje vuče da radim u Rusiji jer mi je bilo prelepo ovde, ali je porodica bila protiv. Zvali su me i Englezi da radim u klubu, ali porodica je rekla „dosta!“ i prihvatio sam ponudu Srbije.”

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!