Zvezda zvanično zatražila titulu iz 1946!

Generalni direktor Crvene zvezde na današnjoj sednici Skupštine FSS zvanično uputio zahtev Pravnoj komisiji za priznavanje titule iz 1946. godine.

Crvena zvezda je i zvanično zatražila priznavanje titule iz 1946. godine!

Na današnjoj sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je za predsednika ovog tela reizabran Slaviša Kokeza do 2023. godine, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić uputio je zvaničan zahtev za priznavanje pomenute titule.

Zahtev je upućen Pravnoj komisiji FSS, koja će potom odlučivati o tome da li ima osnova da se Crvenoj zvezdi zvanično doda i šampionski pehar iz 1946. godine.

“Ovom prilikom želim da vam se obratim sa zahtevom da Skupština FSS kao najviši organ našeg Saveza uzme u razmatranje zahtev FK Crvena zvezda podnet FSS 17.01.2017. godine za priznavanje titule prvaka Srbije koju je 1946. godine osvojila FK Crvena zvezda kao titule nacionalnog karaktera. U zahtevu smo naveli sve činjenice koje nedvosmisleno ukazuju na to da je Crvena zvezda osvajač šampionske titule te 1946. godine. Isti zahtev smo podneli i sada, odnosno 07.03. ove godine. U tom smislu tražimo da Skupština danas donese odluku i izda nalog nadležnim organima FSS tj. pravnoj komisiji FSS, a u slučaju potrebe i drugim organima, da u primerenom roku daju svoje mišljenje o ovoj inicijativi, a nakon čega bi Skupština FSS na svojoj sledećoj redovnoj sednici donela i svoju definitivnu odluku o istoj, a u skladu sa našim zahtevom i dobijenim mišljenjem od strane nadležnih organa FSS”, izjavio je Terzić.

Predsednik Komisije za pravna pitanja FSS je Dejan Šuput, dok su pored njega u ovom telu i Veljko Radulović (potpredsednik), Božidar Beronja (član) i Branislav Nedimović (član), koji bi u narednom periodu trebalo da donesu odluku.

Crvena zvezda je u decembru 2016. pokrenula pitanje titule iz 1946. godine, nakon čega je generalni seketar FSS Jovan Šurbatović rekao da situacija nije “nimalo jednostavna”.

Tokom proslave titule prošlog maja, koja je zvanično bila 28. u istoriji Crvene zvezde, šampion Srbije je već sebi dopisao broj 29, zbog čega je nedeljama trajalo “prepucavanje” s Partizanom, odnosno Vladimirom Vuletićem.

Zvezda je 1946. godine bila prva u šampionatu Srbije u tadašnjoj FNRJ, čime su dobili pravo učešća u prvom prvenstvu FNRJ za sezonu 1946/47, a glas “protiv” digao je i subotički Spartak koji je takođe tražio da se njima prizna titula.

Fudbalski savez Hrvatske je na isti način dodelio još jedan trofej Hajduku, pošto je ekipa iz Splita te 1946. godine bila prva u ligi Hrvatske.

Izvor:
Mondo.rs
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!