Žreb za Svetsko prvenstvo: Srbija u 4. šeširu

Žreb grupa za Mondijal održaće se 1. decembra u Moskvi, Kremlju, Svetsko prvenstvo u fudbalu održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine

Posle 869 odigranih utakmica i 2.456 datih golova, od 209 selekcija 32 su se kvalifikovale za Mondijal 2018. godine (14. jun – 15. jul) u Rusiji.

Meč baraža za Mondijal između Perua i Novog Zelanda (2:0, prvi meč 0:0) rešio je i poslednju nedoumicu oko šešira pred žreb za Mondijal.

Orlovima je odgovarala pobeda ili remi Novozelanđana, jer bi tako iz najslabijeg četvrtog prešli u treći šešir, ali Peruanci nisu dozvolili iznenađenje, slavili su u Limi 2:0 golovima Farfana i Ramosa i obezbedili sebi mesto u drugom šeširu izbegavši tako “ale” Španiju, Englesku, Hrvatsku…

Srbija je ostala jedina evropska selekcija u najslabijem četvrtom šeširu i neće se u prvoj fazi moći susresti sa: Nigerijom, Japanom, Panamom, Marokom, Južnom Korejom, Saudijskom Arabijom i Australijom, ali hoće sa svim ostalim silama svetskog fudbala.

Znajući da se FIFA pri žrebu (1. decembar u Moskvi) pridržava geografskog principa, ne bi trebalo da u grupi budu više od dve evropske selekcije, pa bi tako za Srbiju “grupa smrti bila ona sa Brazilom, Španijom i Senegalom, a ni ona sa Argentinom, Hrvatskom i Tunisom ne bi bila ništa lakša.

“Kašika nam je upala u med” moglo bi da se kaže ako bi kuglice 1. decembra u Kremlju “rekle” A grupa: Rusija, Peru, Iran, Srbija.

Šešir 1: Rusija, Nemačka, Brazil, Portugalija, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska.

Šešir 2: Španija, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Peru, Švajcarska, Hrvatska.

Šešir 3: Švedska, Danska, Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran, Senegal.

Šešir 4: Srbija, Nigerija, Japan, Panama, Maroko, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Australija.

Rusija će postaviti nove standarde što se Svetskog prvenstva tiče, čak 11 gradova, 12 stadiona i devet termina za igranje utakmica, jer se otadžbina Baćuški prostire kroz 11 vremenskih zona.

Zato će se mečevi igrati u čak osam termina! Otvaranje i finale je u 16 časova po našem vremenu.

Utakmice u grupnoj fazi, prva dva kola, počinjaće u 11, 13, 14, 16, 17, 19 i 20 časova, a one odlučujuće u trećem kolu u 15 i 19 časova.

Mečevi osmine finala i četvrtfinala igraće se u dva termina,15 i 19 časova, a polufinala u 19 časova.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!