Veljko Paunović: Ovaj tim ima mentalitet kakav davno nije viđen!

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije ima priliku da se plasira u drugo uzastopno finale na Evropskim prvenstvima, ali je na tom putu čeka duel sa Portugalom.

Ekipa Portugala se izdvojila kao najbolja u dosadašnjem delu takmičenja, međutim o tome da “Orlići” ne prezaju ni od koga svedoči i način na koji su stigli u polufinale, golom u 90. minutu duela sa Bugarskom.

Selektor Veljko Paunović rekao je da je tim spreman za najveće izazove i da fudbaleri koje ima na raspolaganju poseduju mentalitet pobednika.

– “Za nas je velika radost uspeh koji smo ostvarili, obezbedili smo prvi put u ovom novom formatu plasman na Svetsko prvenstvoi to sa tri generacije, imamo osnovnu ’95, šest igrača ’96. i dvojicu fudbalera rođenih 1997. godine”, napomenuo je Paunović.

Iako se činilo gotovo nemogućim da se “Orlići” plasiraju u polufinale posle remija sa Ukrajinom i Nemačkom, oni su uspeli da ostvare pobedu protiv Bugarske, u samom finišu utakmice.

– “Bilo je razloga za slavlje, ali već smo okrenuti oporavku igrača, pripremi utakmice sa Portugalom, preselili smo se iz Đera u Budimpeštu i ovde ćemo se pripremati za polufinale. Portugal je osvojio svih devet bodova, postigao 11 golova, imamo jako teškog protivnika”, naveo je Paunović.

Pred njima je sada duel sa Portugalom, ekipom koja do sada na takmičenju nije naišla na ozbiljnog protivnika, uprkos tome što su u grupi A igrali sa Austrijom, domaćinom Mađarskom i Izraelom.

– “Ponavlja se polufinale od prošle godine, ali je sve drugačije, drugačije su okolnosti…. Uprkos svemu, ovaj tim je sjajan, ima mentalitet kakav davno nije viđen na našim prostorima, veoma smo ponosni na njih i svesni smo da su ispred nas teški izazovi”, smatra Paunović.

Ono što treba da raduje navijače Srbije pred polufinale je sjajan pristup fudbalera Srbije u dosadašnjim utakmicama, ali je bilo i pojedinih momenata koji su mogli skupo da koštaju “Orliće”.

– “Svi u stručnom štabu smo angažovani da što bolje upoznamo Portugal, ali moramo i da forsiramo naše jake strane, to je pre svega timski duh i sprovođenje dogovorenog plana. Ono što je funkcionisalo ćemo zadržati, ali moramo da popravimo efikasnost, imamo uz Nemačku i Portugal najviše udaraca na gol, ali ne i isti učinak”, ocenio je Paunović.

Posle vraćanja Andrije Živkovića, povrede Veljka Simića, selektor neće moći da računa na još jednog ofanzivnog veznog fudbalera, Danila Pantića koji ima problema sa zadnjom ložom.

– “Protiv Bugarske se povredio Pantić, nećemo moći da računamo na njega ni u polufinalu, ni u finalu, ako stignemo do njega… Umesto Simića je stigao Milan Jokić, a sada imamo na raspolaganju još jednu dodatnu pozivnicu i trenutno razmatramo koga ćemo uvrstiti u tim. Jako nam je žao što se Pantić povredio…”.

Nakon završetka bogate igrače karijere, Paunović je 2012. godine preuzeo reprezentaciju Srbije mlađu od 18 godine, a prošle godine je imenovan i za selektora godinu dana starije selekcije.

– “Radimo najbolje što umemo, pokušavam da znanje iz trenerske škole objedinim sa igračkim iskustvom i prenesem igračima. Pokušavamo da sprovedemo vrednosti entuzijazma, odgovornosti, poštovanja i iskrenosti, da budemo pravi, da budemo tim. Prezadovoljan sam što mogu da radim sa ovim momcima, oni su nešto najbolje što mi se dogodilo u trenerskoj karijeri. Ipak, rano je da se donose zaključci, nastavljamo da radimo i imamo cilj ispred nas, nastavljamo da se pripremamo i borimo dalje za našu zemlju”, zaključio je Paunović.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!