Ukoliko se plasira na Evropsko prvenstvo, Srbija u grupi sa Hrvatskom, Engleskom i Češkom!

Obavljen je žreb za EURO 2020. Hrvatska je u grupi sa Engleskom u kojoj će biti i Srbija ukoliko se plasira na Evropsko prvenstvo kroz baraž Lige nacija. U istoj grupi našle su se Francuska, Nemačka i Portugalija.

Voljom žreba, ukoliko reprezentacija Srbije uspe da se plasira na Evropsko prvenstvo, igraće Orlovi protiv Hrvatske, Engleske i Češke.

Svako takmičenje donese nam i jednu grupu koju nazovemo “grupom smrti”, a na ovom Evropskom prvenstvu biće to Grupe F u kojoj su se našle Francuska, Nemačka i Portugalija.

Ako bude uspešna u baražu Lige nacija, Bosna i Hercegovina takmičiće se u Grupi E sa Španijom, Švedskom i Poljskom.

Severna Makedonija i reprezentacija Fudbalskog saveza Kosova koje takođe šansu traže kroz baraž određene su u Grupu C u kojoj su Holandija, Ukrajina i Austrija.

Prvi put u istoriji lista nosilaca nije određena po UEFA rang listi već po ragu ostvarenom u kvalifikacijama. Pobednicima grupa u kvalifikacijama oduzeti su bodovi osvojeni u duelima sa poslednjeplasiranom ekipom u grupi i tako je dobijen prvi šešir u kome su Italija, Belgija, Engleska, Nemačka, Ukrajina i Španija.

U drugom šeširu su bili Francuska, Poljska, Švajcraska, Hrvatska, Holandija i Rusija, u trećem Portugalija, Turska, Austrija, Danska, Švedska i Češka, a u četvrtom Finska, Vels, pobednik baraža Divizije A, pobednik baraža Divizije B, pobednik baraža Divizije C i pobednik baraža Divizije D.

Grupa A: Turska, Italija, Vels, Švajcarska

Grupa B: Danska, Finska, Belgija, Rusija

Grupa C: Holandija, Ukrajina, Austrija, 

Gruzija/Belorisija/Severna Makedonija/reprezentacija FS Kosova

Grupa D: Engleska, Hrvatska, Srbija/Norveška/Izrael/Škotska, Češka 

Grupa E: Španija, Švedska, Poljska, Bosna i Hercegovina/Severna Irska/Republika Irsak/Slovačka

Grupa F: Island/Rumunija/Bugarska/Mađarska, Portugalija, Francuska, Nemačka

Svaka grupa imaće dva grada domaćina – dueli u Grupi A biće odigrani u Rimu i Bakuu, domaćini u Grupi B biće Kopenhagen i Sankt Peterburg, Grupi C Amsterdam i Bukurešt, Grupi D London i Glazgov, Grupi E Bilbao i Dablin, a Grupi F Minhen i Budimpešta. Zemlje domaćini koje su obezbedile plasman automatski će mečeve u grupi igrati na svom terenu.

Četvrtfinalni dueli biće odigrani u Minhenu, Bakuu, Sankt Peterburgu i Rimu. Domaćin polufinala i finala biće London i stadion Vembli.

EURO 2020. počinje 12. juna i završava se 12. jula. Šampionat će otvoriti meč Italije i Turske u Rimu.

Raspored mečeva je jasno određen i predstavićemo ga na primeru Grupe D: prvo kolo D1:D2, D3:D4, drugo kolo D1:D3, D2:D4, treće kolo D1:D4, D2:D3. Ukoliko se Srbija plasira na EURO u poslednjem kolu igraće protiv Hrvatske.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!