UEFA ponovo kaznila Srbiju: Pižon selektor do 2013!

Pižon je ubeđen da ćemo u narednim kvalifikacijama imati više sreće

Iz sedišla UEFA-e u Nionu kasno sinoć stiglo je saopštenje u kojem se navodi da je ova organizacija odlučila da kazni Fudbalski savez Srbije tako što će ga onemogućiti da smeni selektora Srbije Vladimira Petrovića Pižona do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

– Česti neredi koje prave srpski navijači na gostovanjima svoje reprezentacije, kao i njihovo konstantno zviždanje tokom intoniranja protivničke himne, naveli su nas da odlučimo da još jednom sankcionišemo Fudbalski savez te zemlje – stoji u saopštenju UEFA-e, koje je potpisao njen predsednik Mišel Platini.

– Dosadašnja praksa bila je visoka novčana kazna, kao i nekoliko mečeva pred praznim tribinama, ali se u slučaju Srbije ona se pokazala neuspešnom. Nakon brojnih analiza šta bi navijači ove reprezentacije zaista mogli da dožive kao sankciju, ekspertski tim UEFA-e doneo je odluku da zabrani Fudbalskom savezu Srbije da smeni svog selektora Vladimira Petrovića Pižona do kraja narednog ciklusa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, kao i da njemu onemogući da sam podnese ostavku na tu funkciju – navodi se u saopštenju.

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon smatra da je naš savez dobro prošao prilikom izricanja ove kazne.

– Moglo je da se dogodi da meč protiv Makedonije u narednom ciklusu kvalifikacija igramo pred praznom Marakanom, tako da se može reći da smo sjajno prošli, pogotovu ako se uzme u obzir da je najveći problem u ovim kvalifikacijama bilo odsustvo sreće – kaže Pižon, koji je kao najbolji primer nedostatka fortune naveo izvođenje penala.

– Skoro da sam ubeđen sam da bi Stanković, Krasić, Kolarov ili čak Pantelić bolje izveli penal od Vidića, ali prevelika je odgovornost da kao jedan selektor vi budete taj koji će odlučivati o tome ko će izvesti najstrožu kaznu. Zbog toga sam odlučio da igrači na licu mesta igrom zimi-zami-zum odrede ko će izvesti penal. Verujte mi da sam se za glavu uhvatio kada sam video da se Vidić približava lopti, ali šta da se radi, tako je htela sudbina – izjavio je Pižon koji se osvrnuo na postavljenu taktiku zbog koje su ga poslednjih meseci kritikovali mnogi novinari.

– Ne vidim šta je loše u taktici koju sam postavio sa deset igrača  u polju i jednim na golu – kratko je prokomentarisao Pižon.

Izvor:
Njuz.net
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!