UEFA nije sankcionisala Ukrajince zbog Moraeša

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je danas da Ukrajina neće biti kažnjena zbog toga što je za reprezentaciju te države igrao Žunior Moraeš iz Brazila koji nije imao pravo nastupa

FS Portugalije i Luksemburga su smatrali da Moraeš nije ispunio uslove da igra za reprezentaciju Ukrajine, odnosno da nije po pravilima proveo pet godina u nizu na teritoriji te zemlje.

Iz Niona su saopštili da je Disciplinska komisija UEFA odbila njihov zahtev da utakmice, u kojima je Moraeš igrao za Ukrajinu u Lisabonu (0:0) i u Luksemburgu (1:2) u kvalifikacijama za EURO 2020, naknadno registruje službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist.

Napadač Šahtjora iz Donjecka u Ukrajini ukupno je šest godina i 10 meseci, s “izletom” u Kinu posle četiri godine i sedam meseci, a prema zakonima te zemlje za državljanstvo su potrebna “samo” 183 dana u kontinuitetu.

Posle dva kola u B kvalifikacionoj grupi vodi Ukrajina sa četiri boda, Luksemburg ima tri, Portugalija dva, Srbija jedan iz jednog meča u Lisabonu (1:1), Litvanija nema nijedan.

Tim Mladena Krstajića napredni meč igra baš u Ukrajini, 7. juna u Lavovu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!