UEFA menja statut zbog Kosova

U utorak u Budimpešti bitka FSS i UEFA za sprečavanje prijema južne srpske pokrajine. Srbija pokušava da nađe još dva glasa koja će blokirati pravno nasilnu odluku

Evropska fudbalska unija (UEFA) planira da u predstojeći utorak promeni statut i primi Kosovo u svoje članstvo, saznaje „Politika” od dobro obaveštenih sagovornika.

Pokušaj prijema Kosova trebalo bi da se desi u utorak 3. maja na kongresu Uefe u Budimpešti.

Planira se promena Statuta Uefe koji trenutno predviđa da član ove organizacije može da bude samo zemlja čiju nezavisnost priznaju Ujedinjene nacije.

U predlogu novog Statuta u koji je „Politika” imala uvid, brišu se „Ujedinjene nacije” i zamenjuju formulacijom „većina međunarodne zajednice na evropskom kontinentu”.

Kako Kosovo priznaje većina evropskih zemalja, tako se ovim formalno-pravno otvara mogućnost da Kosovo postane 55. član Uefe.

Naši podaci govore da bi odmah posle toga, na istom kongresu, trebalo da se prihvati aplikacija Kosova. Nezvanično, Kosovu i njegovim sponzorima se žuri kako bi se mogli takmičiti u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se održava u Rusiji 2018.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!