Tumbaković: I ako izgubimo, nije smak sveta

Selektor je naveo da je cilj postavljen na početku kvalifikacija i da treba da se ide “stepenik po stepenik”.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da rezultat protiv Portugala može da ima ozbiljnu dimenziju, ali daneće biti “smak sveta” i ako se izgubi.

“Rezultat ima ozbiljnu dimenziju. Igrači su svesni kvaliteta i ekipi i pojedinaca koje Portugal ima. Svesni su pored toga i svojih mogućnosti. Veliko je psihološko opterećenje, ali i ako izgubimo, nije smak sveta. Ne bi bilo dobro da ne učinimo sve da ne dođe do negativnog rezultata”, rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Utakmica protiv Portugala igraće se u subotu od 20.45 na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu, dok je gostovanje Luksemburgu tri dana kasnije.

“Utakmica sa Portugalom nosi manje opterećenje jer je to reprezentacija koja je aktuelni šampion Evrope i osvajač Lige nacija. Imaju kolektivni potencijal, veliku profesionalnu angažovanost, ali i grupu maestralnih pojedinaca. Kroz tu utakmicu ćemo pokušati da ostvarimo priliku da u naredne četiri utakmice lakše dođemo do rezultata. Veliko psihološko opterećenje je za utakmicu sa Luksemburgom, o njoj veoma malo pričamo, a i ona nosi tri boda”, kazao je Tumbaković.

On će debitovati na klupi reprezentaicje Srbije.

“Čast i zadovoljstvo je nositi ovu majicu, ali radost će biti još veća ako se sve završi onako kako planiramo. Ovo je nacionalni projekat, rezultat je posledica kolektivnog rada i pristupa, odgovornosti prema svojoj državi. Bio bih sebičan kada bih mislio da je ovo kruna moje karijere”, naveo je Ljubiša Tumbaković.

Selektor je naveo da je cilj postavljen na početku kvalifikacija i da treba da se ide “stepenik po stepenik”.

On je naveo da je pored karakterističnih elemenata za jednu ekipu poput discipline i ozbilnosti, za cilj potrebno i veliko jedinstvo.

“Pojedini igrači koji nisu bili tu, a sada jesu, po našoj proceni imaju dimenziju da eventualno mogu da se prilagode ovom našem kolektivu i njegovim zahtevima. Septembar je najbolje vreme da potvrdimo naše razmišljanje o tim igračima”, kazao je selektor.

“Prevaziđeno je to da smo ‘evropski Brazilci’, već smo samo talentovana nacija koja mora mnogo da radi da bi vratila taj status koji je nekad imala”, istakao je Ljubiša Tumbaković.

On neće moći da računa na povređenog Nemanju Maksimovića, za koga je rekao:

“Maksimović je na mene skrenuo posebnu pažnju. On je igrač koji je ozbiljna naša fudbalska ideja za ovu utakmicu. Nažalost se povredio. Jeste nas poremetio zato što nije tu, ali imamo profil igrača koji može da nadomesti njegovo neigranje”.

Izvor:
B92
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!