Tumbaković: Da igrače približimo narodu i da narod približimo reprezentaciji

Selektor srpske reprezentacije Ljubiša Tumbaković je posle objavljivanja spiska za utakmice sa Portugalijom i Luksemburgom govorio o glavnim ciljevima “orlova”, o Marku Grujiću kao i o pripremi možda i najvažnijeg duela u kvalifikacijama protiv aktuelnog šampiona Evrope.

Ljubiša Tumbaković je selekciju Srbije preuzeo u komplikovanom trenutku. Srbija je izgubila od Ukrajine 5:0 u Ljvovu, neki igrači nisu želeli da igraju za prethodnog selektora Mladena Krstajića, a navijači su izgubili veru u nacionalni tim.

“Osnovna ideja je da povratimo jedinstvo i zajedništvo reprezentacije. Prioritet mi je bio da napravimo najkvalitetniju reprezentaciju igrača u srpskom fudbalu, ali i da povratimo igrače koji nisu bili u timu zbog nekih razloga. I ranijih godina je postojala ta harmonija, kao kod Antića gde je postojalo zajedništvo i taj fluid između reprezentativaca, naroda i medija. Kasnije smo imali to i kod Siniše Mihajlovića, ali da ne licitiramo sad, počinjemo novu priču gde je cilj da reprezentaciju odnosno igrače približimo narodu i da narod približimo reprezentaciji”, kazao je selektor Tumbaković.

Pred duel sa Portugalcima 7. septembra u Beogradu bivši trener Partizana je rekao da srpska selekcija i dalje drži sve u svojim rukama.

“Kad igrate ligu koja ima osam utakmica, svaka je teška i delikatna. Iza nas su tri utakmice koje su različito doživljene, ali imamo i 15 bodova ispred nas i kontrolišemo situaciju mi. Tako se i pripremamo. Nije situacija lagana ali probaćemo da ostvarimo ono što želimo.Mislim da svi želimo rezultat koji nama odgovara i olakšava situaciju za oktobar i novembar. Ništa se ne završava ni posle utakmice sa Portugalijom kakav god da je rezultat, a svi zanemaruju meč sa Luksemburgom jer ta tri boda vrede isto kao i protiv Portugalije”, dodao je Tumbaković koji je dobio pitanje i da li sanja Kristijana Ronalda.

“Uvek imam lepše snove, zašto bih sanjao Ronalda? Trudimo se, ceo stručni štab se trudi da kad je utakmica protiv Portugalije ništa ne prepustimo slučaju. Pripremamo se na sve varijante, da u datom momentu uvek imamo odgovor. Od toga kako da postavimo igru, šta se dešava ako mi povedemo ili protivnik, kako da razmišljamo o tome. Kroz proces treninga to treba da izvede neki krajnji zaključan i da taj meč sa Portugalom bude da nemamo nepoznanica”.

Srpski selektor je rekao i da je razgovarao sa prethodnikom Mladenom Krstajićem, da će poštovati trenera mlade reprezentacije Nenada Milovanovića, kao i da u ekipi Partizana nije video igrača koji bi trenutno mogao da bude pozvan. Takođe kaže i da postoji želja stručnog štaba da Zoran Bata Mirković bude deo ekipe. U sastavu srpskog tima nema Marka Grujića, a Tumbaković sa mladim fudbalerom Herte nije razgovarao.

“Marko Grujić je neko ko treba da bude budućnost srpskog fudbala. Međutim u ovom okupljanju, logično je da se selektor opredeli za iskusnije igrače koji su duže u reprezentaciji i da imaju takmičarski deo koji je izraženiji, nego oni koju su u potencijalu. Fizički nisam uspeo da obiđem sve igrače, a za njega će biti sigurno vremena i prostora i Marko treba da bude strpljiv i kada bude u zenitu i na nivou on će biti ključni igrač”.

Srbija sa Portugalijom igra 7. septembra u Beogradu i karte za taj meč su u prodaji putem interenta, dok će “orlovi” 10. septembra gostovati Luksemburgu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!