This Day in History: 2017-10-06

Na današnji dan, 6. oktobra 2017. fudbalska reprezentacija Srbije propustila je prvu meč loptu za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je u Beču poražena od Austrije 3:2 (1:1).

Imala je Srbija priliku da se pobedom u Beču plasira na Svetsko prvenstvo, kolo pre kraja kvalifikacija, ali umesto već viđene pobede “orlovi” su doživeli otrežnjenje.

Austrija: Lindner – Bauer, Dragović, Danso, Veber – Baumgartlinger, Ilsanker – Grilič (od 77. Lazaro), Kajnc (od 60. Šaub), Arnautović – Burgštaler (od 81. Gregorič).

Srbija: Vladimir StojkovićBranislav Ivanović, Matija Nastasić, Stefan MitrovićAntonio Rukavina (od 68. Adem Ljajić), Luka Milivojević, Nemanja Matić, Aleksandar KolarovMijat Gaćinović (od 87. Aleksandar Prijović), Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović.

A utakmica je dobro počela za izabranike Slavoljuba Muslina, pošto je Luka Milivojević već u 11. minutu obradovao veliki broj srpskih navijača u Beču.

Ipak, Austrija, koja je na ovom meču igrala znatno oslabljena i bez šansi za plasman u baraž za Mundijal, dolazi do izjednačenja golom Burgštalera u 25. minutu.

Vladimir Stojković bio je najbolji pojedinac u srpskom timu tokom većeg dela susreta, a najbolju priliku za Srbiju propustio je Branislav Ivanović u finišu prvog dela, kada je pogodio prečku austrijskog tima.

Bolju igru u većem delu utakmice Austrija je krunisala u 76. minutu, kada je Marko Arnautović doneo preokret domaćem timu. Kao da je tek tada Srbija zaigrala ofanzivnije, krenula napadački ka golu Austrije, što je donelo rezultat u 83. minutu, kada je Nemanja Matić doneo izjednačenje 2:2

Kada smo pomislili da Srbija ipak u finišu susreta može do pobede koja vodi u Rusiju, Marko Arnautović je postigao još jedan pogodak, te su “orlovi” zabeležili prvi poraz u kvalifikacijama.

Poraz u Beču nije znatno promenio planove srpske reprezentacije, koja je smogla snage da pred svojim navijačima, tri dana kasnije, savlada Gruziju (1:0) i ostvari plasman na Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!