This Day in History: 1999-10-09

Na današnji dan , 9. oktobra 1999. na stadionu Maksimir u Zagrebu odigran je nezaboravni susret između Hrvatske i Jugoslavije u kvalifikacijama za EP 2000. godine.

Utakmica je odigrana pred oko 40.000 gledalaca, a završena je bez pobednika – 2:2. Jugoslavija je meč završila sa igračem manje, pošto je Zoran Mirković isključen u 41. minutu zbog toga što je Roberta Jarnija uhvatio za međunožje.

Jugoslavija je ovim remijem osvojila prvo mesto u grupi sa 17 bodova i izborila direktan plasman na EP. Irska je bila druga sa 16 i igrala je u baražu, a Hrvatska je na kraju bila treća sa 15.

Golove za Hrvatsku postigli su Alen Bokšić u 20. i Mario Stanić u 47. minutu. Strelci za Jugoslaviju bili su Predrag Mijatović u 26. i Dejan Stanković u 31. minutu.

HRVATSKA: Dražen Ladić, Tomislav Rukavina, Goran Jurić, Robert Jarni, Zvonimir Soldo, Igor Tudor (od 81. Milan Rapajić), Robert Kovač (od 61. Igor Bišćan), Aljoša Asanović, Mario Stanić, Alen Bokšić (od 76. Josip Šimić), Davor Šuker (kap). Selektor: Miroslav Blažević.

JUGOSLAVIJA: Ivica Kralj, Zoran Mirković, Goran Đorović, Slaviša Jokanović, Miroslav Đukić, Dejan Stanković, Albert Nađ (od 56. Ljubinko Drulović), Predrag Mijatović (od 74. Dejan Savićević), Savo Milošević, Dragan Stojković (od 53. Dražen Bolić), Siniša Mihajlović. Selektor: Vujadin Boškov.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!