Terzić: Platili smo 13 miliona evra državi!

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić potvrdio je da je novom uplatom od osam miliona evra isplaćen celokupan dug prema državi.

Crveno-beli su, kako je napomenuo, tako ove sezone ukupno isplatili 13 miliona evra za dospele poreske obaveze prema Srbiji.

– Sa ponosom možemo da obavestimo javnost da je Fudbalski klub Crvena zvezda izmirio sve dospele finansijske obaveze prema svojoj državi. Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara – rekao je Terzić u izjavi dostavljenoj medijima.

Kako je naglasio, dugovi su bili još iz vremena prošlih uprava klub, ali i onih iz vremena koronavirusa.

– Sve ove obaveze smo isplatili iz svojih redovnih prihoda koje smo ostvarili kroz UEFA bonuse zbog uspeha u evropskim takmičenjima. Podsetimo, jedan deo duga je poticao još iz vremena predhodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije koronavirusa – poručio je Terzić i zahvalio se državi.

– Hvala našoj drzavi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze.

Podsetio je i da skoro sav prihod Zvezde dolazi iz inostranstva.

– FK Crvena zvezda je uspešna i odgovorna organizacija koja 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonskim propisima uplaćuje novac u budžet republike Srbije. Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu za redom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u UEFA Ligi šampiona – zaključio je Terzić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!