Stepanović: Srbiji ne treba HALO selektor

Dragoslav Stepanović smatra da je vreme da pronađemo novog stručnjaka

„Ako Antić ne može da prihvati dobronamerne kritike i prizna greške načinjene pred Svetsko prvenstvo i tokom boravka u Africi, onda nek napusti Fudbalski savez Srbije i prepusti ulogu selektora nekom ko je svestan da eliminacija iz grupne faze takmičenja nije uspeh“, počeo je razgovor Dragoslav Stepanović za „Alo!“.

Stepi je ogorčen reakcijom selektora na prekjučerašnjoj sednici Stručnog odbora FSS-a, kada je Antić ušao u burnu polemiku sa članovima pomenutog tela, ali i neprofesionalnim odnosom prema novinarima.

– Pitam se samo šta bi bilo da su Antića u Beogradu dočekali kritikama kakve su pretrpeli njegovi prethodnici, koji nisu ništa gore prošli na šampionatima kada je reč o rezultatu. Čim se vratio iz Afrike, on je počeo da ispoljava agresiju. Razumem da je čovek sujetan, ali ne mogu da shvatim da i posle toliko vremena u izveštaju iznese da reprezentacija nije doživela neuspeh na Svetskom prvenstvu. Pa šta je po njemu neuspeh – pita se iskusni stručnjak.

– Šta konkretno zamerate Antiću?

– Kao prvo, morao je znatno ranije da okupi reprezentativce, a ne čitavih sedam dana posle selektora Nemačke. Drugo, morao je ranije da odvede ekipu u Južnu Afriku jer je organizmu sportiste potrebno bar 10 dana da se privikne na drugačiju klimu. Kao treće, taktičke zamisli na mečevima u Africi znatno su se razlikovale u odnosu na utakmice iz kvalifikacija. Četvrto, nije smeo da isprovocira FIFA da ga onako žestoko kazni – u dahu će Stepanović.

– Da li i vi mislite, kao predsednik Saveza Tomislav Karadžić, da Srbija ne može bez selektora da počne nove kvalifikacije?

– Nije isto voditi reprezentaciju sa klupe ili sa tribina, putem telefona. Verujte mi da bi taj telefonski račun mogao da bude najskuplji u skorijoj prošlosti Fudbalskog saveza Srbije jer ako kiksnemo u prvim utakmicama kvalifikacija, možemo samo da maštamo o Evropskom prvenstvu i novom prilivu novca u kuću fudbala. Ne kažem da Antić ne bi umeo da na taj način vodi reprezentaciju, ali velike su šanse da u tom slučaju uprskamo.

– Šta je, posle svega, najbolje za srpski reprezentativni fudbal?

– Ako Antić prizna svoje greške, imaće moju podršku jer onda mogu da očekujem da se te greške neće ponoviti. U suprotnom, ako Radomir ostane pri svom stavu, onda je za srpski fudbal najbolje da izaberemo novog selektora.

– Za kraj, kako komentarišete odnos Antića i Karadžića, koji uopšte ne uliva optimizam?

– Mnoge stvari su ostale nerazjašnjenje, zato pozivam i jednog i drugog da otvore karte već jednom. Ovako, bojim se da stres sa Terazija može da se prenese na igrače – završio je razgovor Dragoslav Stepanović.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!