Štampa štampa o razočarenju

Beogradska dnevna štampa se odlučila za vrlo emotivne naslove i novinari su uglavnom konstatovali da Srbija nije zaslužila da prođe grupu.

Dnevni sportski list “Sport” preko cele naslovne strane donosi naslov “Potop”, a “Sportski žurnal” – “Tuga golema”.

“Politika” je izgleda usamljena u svom stavu o porazu reprezentacije Srbije od Australije u poslednjem kolu takmičenja po grupama na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a on je objašnjen u naslovu: “Hvala, borili ste se”.

“Večernje novosti” na naslovnoj strani pišu vrlo jasno – “Orlovi idu kući”, dok izveštaj sa meča nosi naslov “Raspad za pet minuta”.

“Snovi o osmini finala postali su noćna mora. Naša reprezentacija ni na drugom mundijalu za rednom nije izašla iz grupe, ali smo u Južnoj Africi makar pobedili. Slaba uteha”, piše novinar “Novosti” i dodaje:

“Slaba jer smo verovali u ovaj tim, jer nam je servirana priča da su u pitanju pobednici, da se od napadačke igre nikada neće odstupati, da daju najviše onda kada su pod najvećim pritiskom. Nisu dali. Idemo kući!”

“Blic” konstatuje da je poraz od Australije tužan kraj Srbije na Mundijalu: “Od orlova ptičice”.

“Australija! Zar i nju da pamtimo”, naslov je teksta na sportskim stranama u kome piše da su “Antićevi izabranici su poraženi od nejakog rivala posle katastrofalne igre u drugom poluvremenu”.

“Press” je rečju sramota opisao kraj učešća naših fudbalera na SP i smatraju da “Srbi osramoćeni idu kući”.

“Umesto urnebesnog slavlja i puta u istoriju srpski fudbaleri će već sutra put Beograda. Jednostavno sinoć u Nelspruitu nismo uspeli da pobedimosebe, zbog toga nismo zaslužili da izađemo na crtu Engleskoj ili Sjedinjenim Američkim Državama”, stoji na početku teksta u ovom dnevniku.

U svom stilu “Alo!” preko cele naslovice piše “Penal. Sudija lopove”, a u tekstu pod naslovom “Tužna Afrika” stoji: Srpski dželat, urugvajski sudija Lorinda, ostao slep kod očiju kada je Kejhil igrao rukom za penal kod 2:1 za “kengure”.

Vrlo originalan naslov je na prvoj strani “24 sata”, a on glasi: Kad porastemo bićemo kenguri.

Na naslovici “Kurira” dominira fotografija selektora Radomira Antića uz naslov “Trt dobre nade”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!