Srpski navijači nepoželjni u Kopenhagenu!

Evo zašto će Danci sa stadiona izbacivati SVAKOG ko navija za Srbiju

Kada su u jednom srpskom sportskom društvu iz Nemačke poželeli da nabave ulaznice za fudbalski meč Danska – Srbija, koji treba da se odigra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dobili su odgovor posle kog su se osećali “kao narod treće klase”.

Fudbalski klub Nikola Tesla funkcioniše u Hamburgu, odakle su članovi uprave, igrači i ljubitelji kluba, njih ukupno 50, poželeli da 13. juna odu u Kopenhagen na pomenuti meč Danaca i Srba u borbi za EURO2016.

Nije ih zanimalo što naši “orlovi” dele poslednje mesto sa Jermenima, sa samo jednim osvojenim bodom (Portugalci imaju devet, a Danska i Albanija po sedam, s tim što samo dve prvoplasirane ekipe idu direktno na šampionat Evrope, a trećeplasirane u baraž). Prosto su hteli da bodre fudbalsku reprezentaciju Srbije.

Međutim, kada su kontaktirali našu kuću fudbala, kako nam je javio Vesko Makočević iz FK Nikola Tesla, rečeno im je da “karata (kod njih) nema u prodaji”. Zato su pokušali da ulaznice kupe preko danskog saveza.

I, tu su dobili sledeći odgovor:

“Poštovani,

što se tiče vašeg zahteva da kupite karte za utakmicu seniorskih reprezentacija Danse i Srbije, i to u sektoru gde će biti srpski navijači, sa žaljenjem vas obaveštavamo da srpskim navijačima uopšte nije moguće da kupe karte.

U kvalifikacionom mečevima pod okriljem UEFA ustanovljena je procedura (uglavnom iz bezbednosnih razloga) da ulaznice za navijače idu isključivo preko fudbalskih saveza kojima ti navijači pripadaju.

Već dugo vremena, danski Savez je u pregovorima sa kolegama iz srpskog Fudbalskog saveza ne bi li obezbedio da FSS, što se tiče ove utakmice u Danskoj, pristane na “uobičajenu” proceduru kada se radi o kartama.
Međutim, po prvi put u našoj istoriji nismo uspeli da dobijemo podršku gostujućeg Saveza da prihvati odgovornost za sopstvene navijače.

Zbog toga smo se konsultovali sa evropskom kućom fudbala, pa nas je UEFA obavestila da Fudbalski savez Srbije ne želi da preuzme odgovornost za ponašanje svojih navijača, pa bi potencijalne kritične situacije sa njima potpale pod odgovnorst Fudbalskog saveza Danske. I disciplinski posmatrano, i finansijski.

Zbog toga danski Savez neće ponuditi poseban sektor srpskim navijačima, a zbog bezbednosti (po preporuci danske policije) neće nam biti moguće da ponudimo srpskim navijačima ni karte za sedišta u drugim delovima stadiona.
Zbog ovoga, danski Savez vas sa žaljenjem obavešteva da su ulaznice za meč Danska – Srbija rezervisane samo za danske navijače.

Gledaoci koji dođu pred stadion bodreći Srbiju, na primer sa obeležjima poput dresova, neće biti omogućeno da uđu na tribine, a osobe koje unutar stadiona verbalno budu podržavale Srbiju – biće udaljene.

Srdačan pozdrav,
Fudbalski savez Danske”

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!