Srbija – najviša reprezentacija na Mundijalu

Prosečna visina fudbalera Srbije koji će ići na Mundijal u Rusiji iznosi 187 centimetara, što nas stavlja na prvo mesto po visina na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Čak osmoro igrača ima preko 190 centimetara i to su: Vladimir Stojković, Nikola Milenković, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Matić, Marko Grujić, Marko Dmitrović, Predrag Rajković i Aleksandar Prijović.

Najviši u našem sastavu su golman Partizana (195) i defanzivac Fiorentine (195).

Iza “Orlova” slede Hrvatska sa prosečnom visinom igrača od 186 centimetara, koliko imaju i aktuelni šampioni sveta Nemci. 

Pored toga, Mladen Krstajić se odlučio i za jedan od najmlađih sastava za Mundijal, pošto je Srbija peta reprezentacija u tom poretku sa prosekom od 26,8 godina. 

Najmlađi sastav ima reprezentacija Nigerije (25,9), a potom slede Francuska (26), Engleska (26), Tunis (26,5) i Srbija (26,8). Sa druge strane, najstariji sastavi su od Paname (29,6) i Kostarike (29,6). 

Kada je reč o ostalim zanimljivostima, Engleska ima najviše igrača koji dolaze iz njhovog prvenstva (sva 23 igrača su iz PL), potom slede Rusija sa 21 igračem iz domaćeg šampionata, dok Srbija spada u grupu selekcija (Panama, Danska, Kolumbija, Brazil, Brazil, Australija, Argentina) koja ima tri fudbalera iz domaćeg prvenstva.

Izvor:
B92
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!