FIFA rang lista: Srbija na 34. mestu uoči Mundijala

Naš nacionalni tim nalazi se ispred Ukrajine, Australije, Irana i Turske, dok su bolje plasirane selekcije Venecuele, Paragvaja i Republike Irske.

Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za jednu poziciju na najnovijoj FIFA rang listi i sada je 34. na svetu.

Orlovi su napravili mali skok u odnosu na prošli mesec, iako su nedavno poraženi od Čilea (0:1) u prijateljskoj utakmici u Gracu.

Srbija je sa 751 bodom ispred selekcija Ukrajine (733), Australije (718), Irana (708) i Turske (706), a iza Venecuele (755), Paragvaja (773) i Republike Irske (777).

Rivali Srbije na Svetskom prvenstvu, reprezentacije Brazila i Švajcarske ostale su na drugom, odnosno 6. mestu, dok je Kostarika pobedom protiv Severne Irske (3:0) napredovala za dva mesta i sada je na 23. poziciji.

Među top 10 selekcija nije bilo previše promena, osim što je Španija pala na 10. mesto, dok je sada Poljska na 8. poziciji.

Najveći napredak ostvarila je selekcija Azerbejdžana koja je napredovala za 21 poziciju i sada se nalazi na 105. mestu rang liste Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), dok je najveći pad na listi zabeležila ekipa Gvajane koja je zabeležila pad od 18 pozicija i sada je 182. na listi.

Naredna lista najboljih svetskih reprezentacija izaći će 19. jula.

 

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!