Srbija i Albanija igraju u Solunu?

Gradonačelnik Soluna Janis Butaris rekao je da je od Gradskog veća zatražio da razmotri ovaj predlog, prenele su agencije.

Grčki grad Solun ponudio je danas da bude domaćin fudbalskog meča kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije koji je prošle nedelje prekinut zbog incidenata izazvanih puštanjem drona sa zastavom takozvane “Velike Albanije”.

Gradonačelnik Soluna Janis Butaris rekao je da je od Gradskog veća zatražio da razmotri ovaj predlog i poručio da bi igranje utakmice na neutralnom terenu smanjilo tenzije između Srbije i Albanije, prenele su agencije.

Ovaj predlog teško da će proći kroz organe UEFA, odnosno malo je verovatno da će dobiti “zeleno svetlo”. Solun je grad poznat kao jedan od omiljenih među Srbima, a ne treba ni podsećati da je iz tog grada Fudbalski klub PAOK, čiji navijači imaju bratske odnose sa navijačima Partizana – Grobarima.

Iako bi ovo bilo idealno rešenje za Srbiju (naravno, ako UEFA donese odluku da se igra na neutralnom terenu), teško da će Solun biti izabran kao grad-domaćin.

Disciplinska komisija UEFA u četvrtak, 23. oktobra, trebalo bi da donese odluku o registraciji utakmice, kao i o kaznama za Saveze i pojedince. Moguće je da će donošenje odluke biti odloženo za koji dan.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u 41. minutu nakon incidenata koji su usledili zbog provokacije gostiju sa bespilotnom letelicom, dronom, koja je nosila zastavu tzv. Velike Albanije i kasnijeg utrčavanja navijača na teren.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!