Spor bivšeg selektora i FSS: Antić traži 1,4 miliona evra!

Nekadašnji selektor ‘orlova’ veruje da će uspeti da dobije slučaj sa srpskom kućom fudbala

Bivši selektor Srbije Radomir Antić sudskim putem pokušava da naplati još oko 1,4 miliona evra od Fudbalskog saveza Srbije! Naš nacionalni savez je u finansijskom izveštaju za 2010. godinu već naveo ovu sumu kao rashod, i to pod stavkom “rezervisani troškovi za sudske postupke”!

FSS je naveo da je za “troškove selektora svih selekcija i direktora mlađih kategorija i rezervisane troškove za sudske sporove” izdvojeno nešto više od 319 miliona dinara, odnosno 3,3 miliona evra. U tu sumu spada novac koji je već isplaćen Antiću, oko 1,5 miliona evra.

Tu su i plate selektora mlađih kategorija, kao i troškovi direktora mlađih kategorija Mitra Mrkele, a to sve iznosi oko 100.000 evra. Ostatak, oko 1,7 miliona, jeste suma koju traže ljudi koji su tužili FSS.

Tužio i Đukić

Pre svih, to je Radomir Antić, ali spor protiv srpske kuće fudbala vodi i njegov prethodnik na klupi “orlova” Miroslav Đukić. On potražuje 300.000 evra koje bi zaradio kao selektor da nije smenjen u avgustu 2008. Na kraju, kad se sve izračuna, jasno je da Antić traži oko 1,4 miliona evra.

Činjenica da je FSS već “odvojio na stranu” ovaj novac ne znači da na Terazijama očekuju da izgube sporove sa bivšim selektorima. Jednostavno, na taj način naša kuća fudbala želi da izbegne finansijske probleme u slučaju da sud eventualno presudi u Antićevu korist.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković nije želeo mnogo da priča o sporu sa Antićem.

– To što smo izdvojili novac za sporove apsolutno je uobičajena praksa. Što se tiče spora sa Antićem, FSS ne želi da mu pridaje više pažnje nego što je potrebno. Postupak ide svojim tokom – rekao je Laković.

Radomir Antić juče nije odgovarao na naše pozive. Zanimljivo je da je bivši selektor, koji je smenjen u septembru 2010. posle utakmice sa Slovenijom, najpre tvrdio da nije podneo tužbu protiv FSS. Ipak, ubrzo je obelodanjeno da je već 20. septembra, svega nekoliko dana nakon što je FSS raskinuo ugovor sa Antićem, njegov pravni zastupnik podneo tužbu Sudu za arbitražu u sportu u Lozani.

Antić veruje u pobedu

Krajem prošle godine, u izjavi za španske medije, Antić je sam priznao da je pokrenuo postupak protiv FSS. On je tom prilikom izrazio uverenje da će dobiti spor.

– Morao sam da branim svoja prava i ne sumnjam da će sud odlučiti u moju korist – rekao je Antić.
On svoj optimizam zasniva na tvrdnji da FSS nije imao pravo da raskine ugovor na njegovu štetu. Međutim, čelnici FSS iskoristili su klauzulu u ugovoru u kojoj se kaže da se saradnja može jednostrano okončati u slučaju da jedna strana sopstvenom krivicom nije u mogućnosti da ispunjava obaveze preuzete ugovorom.

A Antić je zbog psovanja sudije Horhea Larionde posle utakmice sa Australijom na Svetskom prvenstvu bio suspendovan četiri utakmice.
Milovan Stanić

Selektor skuplji od celog tima

Finansijski izveštaj FSS za 2010. godinu pokazuje da će Antić, u slučaju da dobije spor, zaraditi više novca nego kompletna ekipa koja je igrala na SP u Južnoj Africi. FSS je, naime, na ime nagrada igračima dao oko 2,5 miliona evra, a Antićeva zarada mogla bi da dostigne čitavih 2,9 miliona evra!

Inače, “troškovi selektora svih selekcija i direktora mlađih kategorija i rezervisani troškovi za sudske sporove” sa 319 miliona dinara ubedljivo su najveća stavka u finansijskom izveštaju FSS kad su rashodi u pitanju. Slede već pomenute nagrade za Mundijal, potom troškovi koje je FSS imao u Južnoj Africi (nešto manje od 161 milion dinara), pa dotacije fudbalskim savezima i pomoć organizaciji klubova (72,5 miliona)…

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!