Savićević: Sa Srbijom za prvo mesto

Predsednik FSS Kokeza i ja smo dogovorili prijateljsku utakmicu polovinom maja u Beogradu, sada je to otpalo, kaže Dejan Savićević

Srbija i Crna Gora su se rastale u junu 2006. godine, ali ih je žreb za fudbalsku Ligu nacija spojio u Lozani. Novo takmičenje UEFA, koje počinje u septembru ove godine, smestilo je u C ligu, i u četvrtu grupu, “orlove” sa crnogorskim “sokolovima”, Rumunijom i Litvanijom.

– A trebalo je da odigramo prvu prijateljsku utakmicu polovinom maja u Beogradu – iz dalekog Tajlanda, gde se nalazi na odmoru, priča predsednik FSCG Dejan Savićević za “Novosti”. – Naime, nedavno smo, baš ovde u Tajlandu, predsednik FSS Kokeza i ja dogovorili taj susret. Eto, nije nam se dalo. Ne mari, pred nama su dve utakmice koje će imati i takmičarski naboj.

Beograd i Podgorica će biti domaćini.

– U Beogradu neće biti problema, naravno, da li će se igrati na stadionu “Rajko Mitić” ili na Partizanovom, svejedno je, jer će uslovi biti odlični. Mi ćemo imati probleme, organizacione prirode. Komplikovano je, objekat je mali, uvek nešto može da se izrodi. Mi smo, na primer, protiv Engleza imali 750 ljudi u obezbeđenju, a opet ponešto promakne. A na “Vembli” dođe 80.000 gledalaca a “pazi” ih 600 redara. Dobro, rano je da pričamo o tome, imamo osam meseci do prvih utakmica, dakle, ostaje nam dovoljno vremena da sve što treba dovedemo u red i budemo uzorni domaćini, kao i uvek do sada – jasan je Savićević.

Dejo je očigledno bio spreman i za prvi komentar grupe u kojoj su još Rumunija i Litvanija.

– Gledao sam Srbiju mnogo puta u kvalifikacajama za SP, a imaćemo prilike da ih pratimo i na Mundijalu. S Rumunima smo bili u istoj kvalifikacionoj grupi, u Bukureštu smo igrali nerešeno, u Podgorici slavili sa 1:0. Tu je i Litvanija koju niko neće potceniti. Iskreno, Srbija i Crna Gora bi trebalo da se bore za prvo mesto, mada ne smemo da isključimo Rumune.

Prvi meč Srbije i Crne Gore igra se u Podgorici 11. oktobra, a revanš u Beogradu sledi 17. novembra.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!