Radomir Antić već smenjen?

Čelnici FSS i članovi Stručnog odbora nisu jedinstveni u stavu da li Antić treba da ostane na mestu selektora. Ipak, većina smatra da zbog suspenzije Svetske fudbalske federacije strateg „orlova” mora da bude otpušten

Ako u glavama čelnika Fudbalskog saveza Srbije sinoć nije došlo do nekog veleobrta, selektor Radomir Antić protiv Grčke poslednji put je sedeo na klupi reprezentacije!

Naime, svi potpredsednici FSS-a i pojedini članovi Stručnog odbora otvoreno su govorili da „orlovi” u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo ne mogu da uđu bez selektora, koji bi ekipu vodio sa tribina.

Tako, na primer, Dušan Savić, legendarni centarfor Crvene zvezde i potpredsednik Stručnog odbora, kaže da Radomir Antić mora da bude smenjen!

Pored Dušana Savića, za smenu Radomira Antića zalažu se svi potpredsednici Saveza (Ćurković, Vukadinović, Đorđević), kao i član Odbora za hitna pitanja Ratko Borovnica.

Ipak, jasno je da je sudbina iskusnog stručnjaka podelila službenike FSS-a, pošto Antićevu stranu i dalje drže Radovan Ćurčić, Zoran Milinković, kao i predsednik regiona Zapadne Srbije Duško Sekulić.

Za razliku od predsednika Stručnog odbora Slobodana Santrača (vidi okvir), koji je bio prilično neodlučan, Dušan Savić je bez uvijanja rekao da seniorska reprezentacija Srbije u novi ciklus kvalifikacija mora da uđe sa novim selektorom. On nije želeo da licitira imenima, dodavši da je samo važno da Stankovića i drugove selektor treba da predvodi sa klupe.

– Moj stav je apsolutno jasan. Ne zanima me kako se zove i preziva selektor, ali on mora da predvodi reprezentaciju sa klupe. Mislim da u istoriji fudbala nije zabeleženo da selektor sedi na tribinama i komanduje. Time sam vam sve rekao. Ne želim da pričam o nasledniku, jer me ne zanimaju imena. Samo je važno da selektor može nesmetano da radi – istakao je Dušan Savić.

Sličnu konstataciju izneo je i član Odbora za hitna pitanja i dugogodišnji saradnik Tomislava Karadžića, Ratko Borovnica! Prema njegovim rečima, nastavak saradnje sa Radomirom Antićem je nemoguć, zbog loših odnosa sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije.
Ristić: Možda bi ga trebalo ostaviti

Zanimljivo, za ostanak selektora je i doktor Miljko Ristić, iako je sa Radomirom Antićem imao žučnu raspravu na sednici Stručnog odbora.

– Koliko sam mogao da shvatim, većina članova Stručnog odbora je za smenu Antića. Ja sam tu ispred medicinske ekipe, izneo sam neke svoje zamerke o intenzitetu treninga u Austriji, pa se posle toga digla velika medijska prašina. Možda bi ga trebalo ostaviti, ali da preuzme odgovornost, jer ima dobru platu – istakao je doktor Miljko Ristić.

– Mnogo toga se izdešavalo u prethodna dva meseca. Praktično, sistem je pukao. Kada se u obzir uzme kazna FIFA, kao i razmirice na relaciji Antić – čelnici Saveza, najbolje bi bilo potražiti drugo rešenje. U stvari, najbolje bi bilo da se ništa nije desilo, ali nemoguće je vratiti vreme. Selektor Antić je napravio veliku grešku odlukom da Radovana Ćurčića ne stavi u stručni štab. Vodio ga je u Japan i da je Radovan tu, mogli bismo da prevaziđemo te četiri utakmice – poručio je Ratko Borovnica.

Može da vodi tim i sa tribina

Još uvek aktuelni selektor Srbije ima veliku opoziciju u potpredsednicima Saveza koji su prethodnih dana redom isticali da nam je Radomir Antić potreban na klupi od prvog dana kvalifikacija. Međutim, iskusni stručnjak će moći da računa na glas najpersektivnijih trenera u državi, Radovana Ćurčića i Zorana Milinkovića.

U istoriji fudbala nije zabeleženo da selektor sedi na tribinama i komanduje. Time sam vam sve rekao… Dule Savić,potpredsednik stručnog odbora FSS

– Mislim da bi Radomiru Antiću trebalo pružiti podršku. Uradio je mnogo toga lepog u prethodne dve godine da bi se to poništilo posle jednog „pada”. Bio sam često gost na utakmicama reprezentacije i znam da se mnogo radi na pripremi meča. Zbog toga bi Antić mogao da komanduje sa tribina, on se uoči susreta bavi i najsitnijim detaljima. Takođe, verujem da bi i bez njega članovi stručnog štaba i igrači prepoznali svaku situaciju na terenu. Dugo su zajedno – jasan je Radovan Ćurčić.

Predsednik regiona Zapadne Srbije Duško Sekulić je poručio da mi u ovom trenutku nemamo boljeg trenera od Radomira Antića. Iskusni fudbalski radnik tvrdi da nam nisu potrebne radikalne promene 20 dana uoči početka kvalifikacija.

Santrač: Nas zanima samo struka

Predsednik Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Slobodan Santrač ostao je nedorečen kada je u pitanju sudbina Radomira Antića!

– Mi smo tu da izvršimo stručnu analizu, da vidimo kako je reprezentacija fizički i taktički pripremljena. O selektoru će odlučiti članovi Izvršnog odbora, a naš stav je poznat. Imali ste priliku da čujete šta mislimo na prethodnoj sednici Izvršnog odbora. Nas samo zanima stručna analiza. Takođe, ovih dana se bavimo formiranjem amaterske reprezentacije – rekao je Santrač.

Gradski sekretar za sport i član Stručnog odbora Aca Kovačević samo je rekao da se nada najboljem rešenju.

– Verujem da će konačna odluka doprineti daljem prosperitetu srpskog fudbala. Ne bih iznosio svoj stav – kratak je bio Kovačević.

– Treba naći kompromis i ostaviti Radomira Antića. Da se ne lažemo, bolje rešenje u ovom trenutku nemamo. On bi trebalo da još dve godine vodi računa o seniorskom timu, a da se uporedno za tu funkciju priprema mlađi trener, na primer Radovan Ćurčić. Takođe, siguran sam da Radomir može da vodi tim iako nije na klupi. To se često dešava u modernom fudbalu – poručio je Duško Sekulić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!