Pirs: Prijavili smo rasističke pokliče kod UEFA

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Engleske Stjuart Pirs rekao je posle utakmice protiv Srbije da je publika na stadionu u Kruševcu vređala na rasnoj osnovi njegovog fudbalera Denija Rouza.

– “Mislim da je bio jedan ili dva rasistička incidenta koji su došli sa tribina i oni su prijavljeni Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA). To je sada u njihovim rukama, znaće šta će da urade sa tim”, rekao je Pirs za ESPN posle utakmice u Kruševcu.

Engleska je u gostima pobedila Srbiju sa 1:0 i ukupnim rezultatom 2:0 plasirala se na Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, a odmah posle revanš utakmice u Kruševcu došlo je do sukoba igrača obe ekipe. Pirs je rekao da je direktor svih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) Savo Milošević došao u svlačionicu Engleza posle utakmice i izvinio se za incidente.

– “Njihov tehnički direktor Savo Milošević došao je posle utakmice u našu svlačionicu i izvinio nam se… Ne želim da gledam takve situacije na kraju bilo koje utakmice, ovo je sportski teren”, istakao je selektor Engleza.

Pirs je istakao da je jedino važno to što se njegova selekcija plasirala na Evropsko prvenstvo.

– “Kada se prašina slegne, važno je da ćemo otići na takmičenje jer je to ono što smo zaslužili tokom ovog baraža. Moji igrači su radili naporno da odu tamo. Incidentima će se baviti nadležni”, ukazao je Pirs.

– “To što se desilo je veoma tužno, ali mi smo jedinstveni. U našoj zemlji se mnogo radi na suzbijanju rasizma i veoma sam ponosan kako su igrači reagovali”, dodao je on.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 28. juna iduće godine u Izraelu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!