Petrović zna uzroke poraza

Dolazili su u srpsku prestonicu Španci, Francuzi, Italijani, Portugalci, Rusi i mnogi drugi, ali samo su Estonci postigli više od gola i jedini su nas pobedili sa više od jednog gola razlike. Sve to je statistika.

Realnost je osećaj poniženja zbog lekcije koju nam je očitala reprezentacija za koju smatramo da pripada četvrtom, možda čak i petom evropskom ešalonu.

Izgubljena je utakmica koja je unapred smatrana „radnom pobedom“ na putu do evropskog šampionata, ostali smo bez planirana tri boda, sa crvenim obrazima pred odlazak na noge Italiji…

– Izgubili smo jednu utakmicu, pa šta. Izgubljena je jedna bitka, ali dobićemo rat. Prava borba tek počinje. – uzviknuo je selektor Vladimir Petrović dan posle poražavajućeg debija na klupi Srbije.

Selektorov optimimizam usmeren je na podizanje morala pred meč sa Azurima. Utakmica sa Estonijom ne daje mu za pravo da se busa u grudi. Petrović je dolaskom na klupu Srbije dobio zadatak da Orlove učini ponovo „pticama grabljivicama“. Rezultat pokazuje da su „kljunovi“ i dalje tupi.

– Zakazali smo u veznom redu! Izostala je planirana distribucija lopti do Krasića i Jovanovića. Nije bilo tačnog završnog pasa, nismo uspeli da napravimo igrača više u završnici… Nismo uradili ništa od onoga što smo planirali – analizira Petrović utakmicu sa Estoncima

Igra Jovanovića i Krasića predstavljala je najveće iznenađenje. Neprijatno, na žalost. Umesto kraj aut-linije, igrali su skoro uz rame visokom Žigiću. Više puta nalazili su se čak i na istoj strani terena. Umesto na krilu igrali su u sredini.

– Plan je bio da Jovanović i Krasić povuku za sobom čuvare, a da se na njihovim pozicijama pojave bekovi Ivanović i Lomić. To je funkcionisalo u prvih 10-15 minuta. Kasnije je prestalo. Lopta je ostala u veznom redu, nije išla ni napred ni na bokove. Naša igra odgovarala je Estoncima i lako su se branili.

Promena uloga Jovanovića i Krasića nije novost. Iste zadatke imali su i protiv Gane na Prvenstvu sveta u utakmici koju smo takođe izgubili (0:1). Već tada viđeno je da ovo nije dobra ideja, ali Petrović je, ipak, za njom posegao i u meču sa Estonijom.

– Tim ne čine samo Jovanović i Krasić. Mnogo toga smo zasnivali na njihovoj brzini i drugim kvalitetima, ali ne mogu oni da isprave ono što se iza njih pogrešno radi. Nismo igrali onako kako je planirano i to je uzrok poraza – zaključio je Vladimir Petrović.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!