Petrović: Učinićemo sve da pobedimo Koreju

Uoči meča sa Južnom Korejom (13,00, RTS1)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović izjavio je da će njegovi izabranici učiniti sve da pobede selekciju Južne Koreje, sa kojom se sastaju u prijateljskoj utakmici u petak od 13 sati u Seulu.

– “Znamo dobro kakav kvalitet ima selekcija domaćina, jer dosta njihovih reprezentativaca igra u evropskim klubovima. Posebno su opasni na svom terenu i naš osnovni zadatak je da im ne dozvolimo da se razmahnu. Međutim, i pored činjenice da je reč o prijateljskom susretu i da ćemo imati dosta debitanata, rezultat ostaje naša obaveza i učinićemo sve da dobijemo meč”, rekao je Petrović na konferenciji za medije na stadionu “Sangnam”.

Kapiten Dejan Stanković takođe u optimističkom raspoloženju očekuje utakmicu, bez obzira što će adaptacija zbog vremenske razlike predstavljati otežavajuću okolnost za njega i saigrače.

– “Više puta smo ih pobeđivali, verujem da će tako biti i sada. Korejci su dobra ekipa, ne toliko zvučna po imenima, ali su prava reprezentacija i zaista ih poštujem. Debitantima u našem timu bih preporučio da se opuste i skoncentrišu kako bi uradili ono što znaju, jer ovde nisu slučajno, već zbog kvaliteta koji poseduju. Verujem da će sve biti dobro”, poručio je Stanković.

Srpski reprezentativci su nekoliko sati po dolasku u Seul održali i zvaničan trening na “Sangnam” stadionu.

Kapacitet impozantnog zdanja, izgrađenog za Mondijal 2002. godine, je 65.000 gledalaca, a organizatori očekuju da na tribinama za vreme meča protiv Srbije bude oko 40.000 navijača, poznatih po bučnom bodrenju nacionalnog tima.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!