Petrović: Iza nas je jedan veoma čudan i težak ciklus

– “Iskreno, da sam znao kakva klima vlada oko srpske reprezentacije, ne znam da li bih prihvatio ponudu da postanem selektor.

Sportska javnost u Srbiji razapela je fudbalere i selktora nacionalnog tima uzduž i popreko. Sa pravom. Još jedno fudbalsko razočaranje, još jedna “neuspešna misija”…

Kao da nam nisu bili dovoljni Šamrok, Ren, Vaduc, nego još i ovaj pad “orlova”. Da se ne vraćamo u ne baš tako daleko prošlost i onih blamaža na Mundijalu u Nemačkoj (0:6 protiv Argentine, na primer).

Jutro posle poraza od Slovenije i definitivne eliminacije sa EP, Pižon je rekao da bi sada mnogo temeljnije razmislio da li bi prihvatio da bude selektor Srbije.

– “Iskreno, da sam znao kakva klima vlada oko srpske reprezentacije, ne znam da li bih prihvatio ponudu da postanem selektor. Sve vreme sam imao podršku ljudi iz Saveza, ali sam bio i ostao zaprepašćen odnosom dela navijača ka nacionalnom timu. Nikada neću zaboraviti utakmicu protiv Estonije u Beogradu… Sve je bilo protiv nas, mnogo negativnog skandiranja, prepirki, nesuglasica… Usledio je meč u Đenovi, koji smo izgubili 0:3 iako smo odigrali samo šest minuta. Zatim smo dočekali Severne Irce bez naših, a uz par stotina njihovih navijača. Čak ni protiv Italijana nije bio pun stadion… Iza nas je jedan veoma čudan i težak ciklus, u kojem se mi očigledno nismo najbolje snašli i nismo uspeli da sve poteškoće preskočimo”, rekao je Petrović za sajt FSS.

Međutim, pre godinu dana Petrović je ostavio tadašnji posao u Temišvaru i oberučke prihvatio poziv da bude selektor nacionalnog tima. Imao je zdravu logiku: pa, koji to trener ne bi prihvatio poziv da bude selektor reprezentacije svoje zemlje?

Pritom je imao nezahvalan zadatak da preuzme tim u vreme kada je fudbalska Srbija bila podeljena na “Karadžićevce” i “Antićevce”, odnosno one koji su bili na strani predsednika FSS i onih koji su smatrali da je u pravu bivši selektor.

Realno, izgubila je fudbalska Srbija.

Petrović je rekao da zna da tim koji je biraoi vodio “vredi više”. Ipak, “jedina istina je ona koju vidimo posmatrajući tabelu”.

– “Završili smo na trećem mestu u grupi i sa tim ostvarenjem svakako da ne mogu da budem zadovoljan”, kaže Pižon, nekada odličan fudbaler, peta Zvezdina zvezda.

On je rekao da fudbalerima nema šta da prigovori.

“Ne mogu da im prigovorim da se nisu zalagali. Pojedinci su mnogo pretrčali, izgarali. Sa aspekta fizičke pripremljenosti osetio se umor, kao posledica susreta protiv Italije. Za promašenim šansama mogu da žalim, ali ne mogu nikoga da krivim. Koncentracija je nešto što nam je nedostajalo, ali sada se to ne može promeniti”, rekao je Pižon.

On ima ugovor sa FSS još dva meseca, odnosno do kraja godine.

– “I do sada smo o svemu razgovarali, tako će i sada da bude. Zato, u ovom trenutku ne mogu ništa više da o tome govorim, naredni dani ponudiće određene odgovore”, rekao je Petrović za sajt FSS.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!