Otkriven spomenik legendarnom Rajku Mitiću

Prisutne su bile brojne legende Zvezde poput Dragoslava Šekularca, Dušana Savića i Vladice Popovića, funkcioneri crveno-belih, a došao je i nekadašnji fudbaler Partizana Marko Valok.

Spomenik nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde Rajku Mitiću svečano je otkriven ispred stadiona u Ljutice Bogdana.

– „Hvala svima prisutnima. Kao najstariji živi zvezdaš želim da zahvalim Rajku. Rano se videlo da će on biti veliki igrač. Moj lepi Rajko, gromada od čoveka. On je udario temelje društvu i fudbalskom klubu. Neka živi duh legende Rajka Mitića i neka poživi naša Crvena zvezda”, rekao je Miodrag Petrović, najstariji živi saigrač Rajka Mitića.

Zvezdini veterani zajedno su otkrili spomenik, posle čega je više od hiljadu prisutnih navijača otpevalo klupsku himnu i skandiralo njegovo ime.

Spomenik ispred zapadne tribine stadiona koji je nazvan po njemu 2014. godine, replika je onog iz njegove rodne Bele palanke.

Prisutne su bile brojne legende Zvezde poput Dragoslava Šekularca, Dušana Savića i Vladice Popovića, funkcioneri crveno-belih, a došao je i nekadašnji fudbaler Partizana Marko Valok.

Vladica Popović je rekao da je mnogo naučio od Mitića.

– „Pokušavao sam da ga imitiram, ali je to bilo veoma teško. Danas ti se bata Rale odužujemo kako se i treba odužiti. Ponosni smo na tvoje delo”, kazao je Vladica Popović.

Matija Bećković je naveo da će spomenik tu zauvek ostati.

– „Otkrivamo spomenik spomeniku, legendarnog Rajka Mitića, koji je bio spomenik za života. Stadion neće nikad promeniti ime, niti će ikad iko srušiti njegov spomenik u njegovoj ulici”, kazao je Bećković.

Mitićev biograf Branislav Jocić rekao je da Crvena zvezda može ponosno da se oduži svojoj legendi i „jedinstvenom fudbaleru”.

– „Ovo je dan kada se klub vratio samom sebi, a stadion je dobio izgled kakav je zaslužio. Ovo je spomenik ne samo Rajku, već i celoj njegovoj generaciji”, rekao je i dodao da je još legendi zaslužio spomenik.

Rajko Mitić je bio igrač Crvene zvezde od njenog osnivanja, a bio je i trener najtrofejnijeg srpskog kluba.

Takođe, Rajko Mitić je „prva Zvezdina zvezda”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!