Odbor za hitna pitanja FSS danas o sudbini Krstajića

Šta god da se desi, ako treba da se raziđemo, razići ćemo se prijateljski”, poručio je selektor Srbije pred današnji sastanak Odbora za hitna pitanja na kome će biti rešena njegova sudbina.

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS), preciznije članovi tog tela Slaviša Kokeza, Nenad Bjeković, Ilija Petković, Novica Tončev, Dragan Simović i Slobodan Ilić, raspravljaće ovog četvrtka o sudbini Mladena Krstajića.

Ako je suditi prema ranijim informacijama koje su procurile iz “kuće fudbala”, Srbija će 13. juna ostati bez selektora Mladena Krstajića zbog katastrofe doživljene u Lavovu.

“Orlovi” su se sa gostovanja u Ukrajini vratili poniženi (5:0), a utisak nije mnogo popravila pobeda nad slabom Litvanijom (4:1), tako da će FSS danas zvanično potvrditi da li u nastavak kvalifikacija ide sa drugim selektorom.

“Ne bih izveo istih 11”

“I sutra bih opet na tu utakmicu izašao u formaciji 3-5-2 zato jer sam pravio analizu, mesec dana studirao šta igra Ukrajina… Studiozno smo sve radili, razgovarao sam sa igračima oko svega i prihvatili su”, rekao je Krstajić koga je novinar “Žurnala” potom upitao da li bi izveo istih 11 fudbalera? “Ne, ali ne mogu da pričam o tome”, odgovorio je on.

“Šta god da se desi, ako treba da se raziđemo, razići ćemo se prijateljski. Treba i sutra da se živi. Nema ljutnje, niti će je ikad biti s moje strane”, rekao je Krstajić za “Žurnal”.

Već i ove njegove reši zvuče kao da se već pomirio sa time da je izgubio funkciju selektora, koju je nasledio od Slavoljuba Muslina, kome je bio pomoćnik, pa je tako Srbiju zvanično vodio od kraja decembra 2017. godine.

“Nikakvih problema nema, sa Slavišom niko i ništa ne može da me posvađa. Niti iko može da očekuje moju eventualno negativnu reakciju. Nema potrebe da se diže tolika fama oko mene, bitni su reprezentacija i septembar. Ko god da dođe posle mene, kadgod: sutra ili za godinu-dve, hoću da mu pomognem sve što me upita i što mogu”, naglasio je Krstajić i ponovio da njegov odnos sa FSS i predsedniko Kokezom ništa ne može da pokvari.

“I dalje verujem da možemo da se plasiramo i da će Srbija igrati na Evropskom prvenstvu. Sa Krstajićem ili bez njega, najmanje je bitno”.

Naslednik selektora Mladena Krstajića trebalo bi da bude Ljubiša Tumbaković, koji više nije selektor Crne Gore nakon što je odbio da vodi tim protiv tzv. Kosova, a i ta odluka bi mogla da bude potvrđena na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!