Navijač osuđen na dva meseca zatvora zbog napada na golmana Dmitrovića

Navijač PSV Ajndhovena 20-godišnji Dilano K. je 23. februara tokom revanš utakmice baraža za osminu finala Lige Evropa utrčao na teren i udario Dmitrovića. Srpski golman ga je brzo savladao i oborio na zemlju dok nisu dotrčali fudbaleri obe ekipe i redari.

Navijač je osuđen za napad i za kršenje prethodne zabrane ulaska na stadion. Lokalne vlasti su mu prethodno takođe zabranile ulazak u područje oko stadiona PSV-a.

Tužioci su prošlog meseca naveli da je on imao dve presude za prekršaje u vezi sa fudbalom i da je bio pod dejstvom alkohola kada je, 23. februara, utrčao na teren i udario Dmitrovića.

Uspeo je da uđe na stadion koristeći ulaznicu koju mu je kupio prijatelj, naveo je holandski sud.

“Osumnjičeni ne samo da je prekršio zabranu prilaska stadionu, već je utrčao u teren u pijanom stanju i napao fudbalera. To je potpuno nepoštovanje prema žrtvi, fudbalskim klubovima i svim istinskim navijačima PSV-a. Osim toga, osumnjičeni je u dva navrata osuđivan za krivična dela u vezi sa fudbalom”.

Osim dvomesečne zatvorske kazne, huligan je dobio i dodatnih mesec dana zatvora uslovno, ako ponovi ovo krivično delo.

Prilikom donošenja presude, sudija je uzeo u obzir činjenicu da je huligan posle ovog incidenta otpušten sa posla i izbačen iz kluba navijača.
Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je disciplinski postupak protiv kluba iz Ajndhovena, koji će verovatno biti kažnjen.

PSV je pobedio u revanš utakmici sa 2:0, ali je i pored toga eliminisan iz Lige Evropa, pošto je u prvoj utakmici izgubio sa 2:3.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!