Nacionalni stadion definitivno u Surčinu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Nacionalni stadion da se gradi u opštini Surčin.

Pre nekoliko meseci srpski državnici su najavili da će Srbija da izgradi stadion kapaciteta oko 60.000 mesta koji će ispunjavati uslove za domaćinstva najvećih takmičenja poput finala Lige Evrope, Lige šampiona, ali i evropskog i svetskog prvenstva.

“Tu je i projekat metroa, dve linije metroa, četiri BG voza, tako da se Lazarevac i Mladenovac povežu sa centrom grada”, pričao je Vesić o urbanističkim planovima prestonice.

Iako se pominjalo da će Nacionalni stadion biti sagrađen u nekom od novobeogradskih blokova, ili na makiškoj strani grada, Surčin je lokacija koja je za izgradnju najrealnija. Konačna odluka još nije doneta, ali ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije obilazili su zemljište na kojem bi trebalo da nikne velelepan objekat kapaciteta 60.000 mesta, na kojem bi u budućnosti igrali “orlovi”, gde bi se održavalo finale Kupa Srbije, ali i verovatno bi možda i Crvena zvezda i Partizan neke svoje važnije evropske utakmice igrali na ovom objektu.

Uz to, na stadionu bi mogle da se održavaju i druge manifestacije poput velikih koncerata, a Beograd bi svakako mogao da se nada da može organizovati i događaje po najvišim kriterijumima UEFA, poput finala Lige šampiona ili Lige Evrope.

Saznajemo da je tačna lokacija za izgradnju Nacionalnog stadiona nalazi između obilaznica oko Surčina i Ostružnočkog mosta. U pitanju je državno zemljište i ideja je da to bude Grinfild investicija, odnosno da bi se sa poslom krenulo od nule, bez prethodne infrastrukture. Ono što je privuklo ljude iz FS Srbije i grada Beograda je to što je u pitanju zemljište koje nema problema oko eksproprijacija, a pozicija je savršena, pošto se nalazi blizu grada, aerodroma Nikola Tesla, a odlično je i povezana saobraćajnicama.

Pre nekoliko meseci čelnici Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke su najavili zajedničku kandidaturu za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvenstva 2030.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!