Mihajloviću, odlazi!

Kockao se selektor Srbije i izgubio, a tim koji je stavio na talon kao da je nasumično izvukao iz šešira. Poklonio je Hrvatskoj kartu za Brazil (2:0)

Nema razloga Hrvati da i dalje zvižde Siniši Mihajloviću. Častio ih je da bolje nije mogao, kupio im je kartu za Brazil!

Srpski selektor izveo je pred 35.007 ljudi na „Maksimiru“ kombinovani državni tim! Najjači sigurno nije. Kao da je nasumično, iz šešira, birao prvih 11, a Hrvatima je samo malo vremena bilo potrebno da dođu sebi od zbunjenosti zbog takvog dara pa da počiste reprezentaciju Srbije sa terena.

Znamo da je Mihajlović rekao mnogo puta, čak i dan uoči utakmice, da neće podneti ostavku ako „orlovi“ izgube u Zagrebu.

Ali, kao što je iznenadio Hrvate, trebalo bi i nas da šokira i – ode! Kockao se, bacio sve na „crveno“ i izgubio. Selektore, ko bankrotira za stolom, zna se, mora da napusti prostoriju!

Stevanović, Radovanović, Brkić, Šćepović bili su uzdanice iz rukava Mihajlovića. Očigledno, ako igraš u Italiji, makar povremeno, kod selektora ti značajno rastu šanse da nastupiš u prvoj postavi. I iz tog paketa iznenađenja, iz tog Mihinog „kinder jajeta“, ne zna se ko je bio slabiji.

Šćepović se ekspresno povredio i povukao sa poprišta, na levoj strani u tandemu Stevanović i mnogo iskusniji Kolarov odavali su utisak potpuno odsutnih, oduzetih, uplašenih. Radovanović je dobijao komplimente da igra brzo, iz prve, a u petak je do iznemoglosti držao loptu. Brkić je kod drugog gola bio nemi posmatrač kako mu Olić sa peterca, ni sam ne zna kako i čim, ubacuje loptu u mrežu.

Desna strana terena, koja bi trebalo da je okosnica reprezentacije, Tošić – Ivanović, bila je nemi, neupotrebljeni posmatrač utakmice. Natrčali se jesu, loptu videli nisu…

Hrvatska je odigrala koliko joj je bilo potrebno! Izveo je Štimac totalno ofanzivni sastav, mada se „vatreni“ nisu zaletelo bezglavo od prvog minuta. Naprotiv, strpljivo su „motali“ loptu levo-desno, kontrolišući igru i čekajući da, uobičajeno, padne koncentracija Srbima. Kolarov je šokirao i svoje i tuđe u 23. minutu, kada je iz prekida dodao loptu pravo u noge Rakitiću pred našim golom, a Olić i Mandžukić su sproveli taj poklon pravo u mrežu – 1:0.

Aplauz za „Lijepu našu“

Rečeno – učinjeno! Održao je reč Siniša Mihajlović, reprezentativci i stručni štab Srbije aplaudirao je na himnu „Lijepa naša“, dok je ceo stadion pevao, uz koreografiju sa crvenim i belim najlonima i rodoljubive parole na ogradama sve četiri tribine. S druge strane, „Bože pravde“ je očekivano izviždana, međutim, čula se melodija, pevali su igrači i novinari…

Vređanje Siniše

„Rat“ srpskog selektora i hrvatske publike je nastavljen pred kraj meča. Posle skandiranja „Ubij Srbina“ i „Srbe na vrbe“ čulo se i „Siniša ustašo“, sa severne tribine, koja je sve vreme predvodila navijanje, pogotovo prednjačila u gadostima pomenutog tipa. Na te provokacije Mihajlović nije reagovao.

Ono malo pokušaja što su „orlovi“ imali da prenesu loptu na polovinu Hrvatske, pre svih Filip Đuričić, od tog momenta je ugašeno. Novi kiks stigao je četvrt časa kasnije, kada je centaršut Srne iz slobodnog i udarca Olić kukom, sa peterca, sam kao duh, sproveo u gol – 2:0! Doviđenja, prijatno, dođite nam opet!

Za totalni srpski potop pobrinuo se Đorđević, koji je natrčao na loptu koju je odbio Platikosa, a napadač „orlova“ je sa petercao tako ležerno šutnuo da mu je čuvar mreže domaćih sa zemlje odbranio. Kompletan očaj…

Mundijalske nade su potopljene do dna, više ih nema ni u tragovima. Ako je sve ovo bilo, u stvari, kako su Tomislav Karadžić i čelnici FSS rekli, samo zagrevanje za kvalifikacije za EP 2016. godine, onda se treba odmah okrenuti tome. I dovesti selektora.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!