Mihajlović: Želje Zvezda i Srbija

Trener Fiorentine Siniša Mihajlović ponovio je da mu je želja da u karijeri bude trener Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, pišu ‘Novosti’.

Siniša Mihajlović je u ponedeljak boravio u Novom Sadu gde se družio sa studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

– Mnogo mi je drago što sam sa vama, s obzirom na to da retko dolazim u Srbiju, svakih pet-šest meseci, a još draže mi je što vas je toliko mnogo”, obratio se Mihajlović studentima.

– Navijač sam Crvene zvezde od malih nogu, to nije tajna. Čuo sam se sa Prosinečkim. Dogovorili smo se da ćemo se videti i razgovarati dok sam ovde. On je bio jedan od najboljih svetskih igrača, ali na mestu trenera, druga je priča, jer ponovo kreće od nule.

Svakako da ima mnogo prednosti, jer je igrao u fudbalskim velikanima i ubeđen sam da će napraviti dobar posao. On je temperamentan, ima karakter, inteligentan je… Radio je sa Slavenom Bilićem, ima trenersko iskustvo, ali i pored toga znam da će u početku imati problema, što je i normalno. U svakom slučaju, pozdravljam potez što se Zvezda vratila istoriji.”

Na pitanje studenata, hoće li se vratiti u Vojvodinu, u kojoj je počeo karijeru i oplemeniti srpski fudbal, Mihajlović je odgovorio da je već 20 godina u inostranstvu.

– U Italiji sam dve decenije, majka mi je Hrvatica, a ja se osećam kao Srbin i Srbija je najlepša zemlja na svetu. Supruga mi je Italijanka, deca su mi rođena tamo i više sam života proveo u inostranstvu. Ne planiram da se vratim, ali volim da dođem jer mogu da pomognem. Kažem, želje su Zvezda i “orlovi” samo da se poklope kazaljke”, ponovio je Siniša Mihajlović.

Na pitanje ko mu je bio najteži rival tokom igračke karijere, Mihajlović je odgovorio logično, Brazilac Ronaldo.

– Kada je bio u top formi i bez viška kilograma, Ronaldo je bio igrač kojeg je nemoguće čuvati. Kada mu je lopta bila u nogama, svi smo okretali glavu i nadali se da neće napasti baš na našoj strani, jer, praktično, ništa mu ne možeš.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!