Mihajlović: Ubeđen sam da ćemo igrati u Brazilu

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je da je uveren u plasman nacionalnog tima na Mundijal u Brazil 2014. godine.

Mihajlović je dodao da ne bi ni dolazio da ne veruje u plasman ‘orlova’ na predstojeće SP.

– “Ubeđen sam da ćemo igrati u Brazilu, da nisam, ne bih ovo ni prihvatio. Velika mi je čast što sam postao selektor Srbije i želim jasno da kažem kako ovde nisam samo zbog para, nego i zato jer mi je to čast i zadovoljstvo”, rekao je Mihajlović u Sportskom centru FS u Staroj Pazovi.

Mihajlović je potvrdio da će svaki reprezentativac morati da potpiše “ugovor o etici” i da se ponaša u skladu sa njim. Na tom ugovoru će biti potpisi predsednika FS, generalnog sekretara, selektora i naravno igrača.

– “Kao fudbaler sam pravio greške, na terenu i van njega. Kad smo već mi to radili, onda ovi mladi ne bi trebalo to da ponavljaju”, konstatovao je Mihajlović.

On je posebno apostrofirao značaj pevanja himne.

– “Kada gledamo utakmice vidimo da naši igrači uglavnom ćute, a rivali pevaju himnu svim glasom, često i ceo stadion. To je odmah na startu početna psihološka prednost”, istakao je on.

Mihajlović je “zamolio” novinare da kada dođu pobede sve zasluge daju igračima i Savezu, a kada bude poraza isključivo pišu o njegovoj odgovornosti.

– “Fudbal je zabava, ali, rezultati su takođe veoma važni. Ja sam uveren da ćemo ih imati. Takođe, želim da vam kažem da ću se truditi da uglavnom imam mlađe igrače, ali i one koji imaju nešto više iskustva”, poručio je Mihajlović.

Mihajlović je sa Fudbalskim savezom Srbije potpisao dvogodišnji ugovor, a debi na klupi nacionalnog tima imaće već naredne subote, 26. maja, protiv evropskog i svetskog šampiona Španije u Sent Galenu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!