Mihajlović: Nadam se da se nismo ispucali!

Srbija je deklasirala Vels sa 6:1, a zbog prve pobede u kvalifikacijama za SP i svoje selektorske presrećan je Siniša Mihajlović.

Vođa novog srpskog tima je posle meča u Novom Sadu istakao da su momci zaslužili ono što su napravili, ali se nada da se tim nije ispucao.

Veruje da će do sledećih mečeva euforija splasnuti, te da će reprezentativci nastaviti da igraju rasterećeno čime će potvrditi svoj talenat i potencijal.

– “Znali smo da će biti teško dok ne damo prvi gol, a posle je sve lakše. Mnogo je teško da se da šest golova. Više bih voleo da smo dobili šest utakmica po 1:0 nego jednu 6:1.

Nadam se da se nismo ispucali, ali dobro”, istakao je Mihajlović posle briljantne pobede nad Velsom na “Karađorđu”.

– “Mnogo sam srećan zbog momaka jer su zaslužili to. Znamo da smo na pravom putu, idemo njime i nadam se da ćemo tako da nastavimo”, dodao je Mihajlović.

Posle 0:0 sa Škotskom, javnost je reprezentaciji stavila imperativ pobede protiv Velsa, ali su se mladi Mihajlovićevi momci sjajno izborili sa tim.

– “Ja sam celu nedelju potencirao da ne mora da se pobedi, da u životu samo jedno može da bude. Želeo sam da ih rasteretim da uđu na teren i igraju kako znaju, da igraju fudbal. Imaju veliki talenat, imaju potencijal, samo morao da budu rasterećeni i veruju u sebe. Oni su to sada i pokazali”.

Mnogi žale za remijem u prvom kolu protiv Škotske u Glazgovu.

– “Da smo imali više drskosti protiv Škota kao u ovoj utakmici siguran sam da bi i tamo bio drugačiji rezultat. Rekli smo pred početak kvalifikacija da sam očekivao šest bodova u ove dve utakmice ali smo i sa četiri ispunili neki cilj. Sad ćemo malo da uživamo u pobedi i da se spremimo za utakmice za Belgijom i Makedonijom”.

Sledeće mečeve Srbija će igrati protiv Belgije 12. i Makedonije 16. oktobra.

– “Imamo vremena do oktobra da se spremimo. Za mesec dana splaknuće i ova euforija. Ne moramo da igramo za tri dana. Mnogo je važno što su Hrvati i Belgijanci, Škoti i Makedonci igrali nerešeno. Svi smo tu negde. Mi moramo da gledamo samo sebe, pripremamo se od utakmice do utakmice. Golovi i rezultati će doći sami od sebe kao i u ovoj utakmici”.

Posle nekoliko godina Srbija je reprezentativni meč odigrala u Novom Sadu. Na Karađorđu je 11.000 navijača napravilo sjajnu atmosferu i maksimalno podržalo tim.

– “Znao sam da novosadska publika voli fudbal, voli reprezentaciju i drago mi je što sam video da su svi aplaudirali na himnu Velsa. To je mnogo važno, jedan pomak, jedan od onih ciljeva koje sam zacrtao kada sam došao na mesto selektora, da promenimo mišljenje koje vlada u evropskim i svetskim fudbalskim organizacijama o nama. Ova slika je najbolja razglednica što se tiče i ponašanja i navijanja. Ne mogu da budem nego mnogo srećan zbog toga”, zaključio je Mihajlović.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!